"Milletimiz ders verdi"

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'de katıldığı demokrasi nöbetinde, "13 gündür milletimiz de bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilir bunun dersini veriyor" dedi.
"Milletimiz ders verdi"

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin yankıları sürerken, vatandaşlar da sokaklarda ve meydanlardaki nöbetlerine devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 13. gecesi tutulurken, Eskişehir'deki programa Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü ve çok sayıda vatansever katıldı. Geceye, protokol konuşmalarından önce sahneye çıkarak "Allah-u Ekber" diyen 2 buçuk yaşındaki Balım Koç damga vurdu. Eline aldığı mikrofonla kalabalığa karşı seslenen minik, ardından Türkiye Milli Takımı formasıyla sahnede bir süre oynadı. Ardından alana gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, gündüz işlerinde gece de demokrasi nöbetinde olanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

"Milletimiz günlerdir bütün dünyaya nasıl millet olunur bunun dersini veriyor"

Vilayet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara seslenen Bakan Avcı, Eskişehir'e diğer gelişinde Türk medyasının darbe girişimine karşı gösterdiği demokratik reflekse teşekkür ettiğini hatırlattı. Avcı, "O konuşmamda demiştim ki, "Türk medyası bu tutumuyla, 15 Haziran gecesi sergilediği demokratik refleksle bütün dünya medyasına bir demokrasi dersi verdi." 13 gündür, 15 gündür milletimiz de bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilir bunun dersini veriyor. Şimdi onlar o Yozgat Sürmelisi'nde söylendiği gibi "Dersini almışta ediyor ezber'. Yine geçen konuşmamızda, geçen buluşmamızda söylemiştim. Hala bazı yabancı televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde milletin bütün bu görüntüsüne rağmen, Türk televizyonlarının canlı yaptığı yayınlara rağmen hala meseleyi çarpıtarak Türkiye'de sanki çok farklı şeyler oluyormuş gibi, Türkiye'nin imajına zarar verecek nitelikte yayınlar yapılıyor. Geçen sefer isimlerini verdim yine söylüyorum. CNN International, BBC, New York Tİmes, Washington Times. Bunlar hala Türkiye'nin imajını zedelemek için şu milli refleksi bile farklı yorumlamak için bir takım düzmece haberlerle zihinleri bulandırmaya çalışıyorlar" dedi.

"Darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı, iç savaşa oynadılar"

Konuşmasının arasında kalabalığa ABD televizyonu olan FOX kanalının patronunun 2 dakikalık bir videosunu izleten Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diyor ki "İyi adamlar hani 12 Eylül'den sonra bizim çocuklar başardı" demişlerdi ya, şimdi de "iyi çocuklar kaybettiler" diyor. "Bizim iyi çocuklarımız kaybettiler" diyor. Mesaj şu; diyor ki bizim çocuklar, iyi çocuklar kaybettiler, evet sizin iyi çocuklarınız kaybettiler, hep kaybedecekler. Bu millet böyle uyanık olduğu müddetçe iyi çocuklarınız kaybetmeye mahkum. Arada devamında hala bir namussuzluğun tohumlarını ekmeye çalışıyor. Hanım kardeşlerimizden özür diliyorum. Hala alçakça bir fitne sokuşturmaya çalışıyor. Bir yanda Atatürkçü ordu varmış, bir yanda da Müslüman kardeşler özerk tipi bir Erdoğan varmış. Fitneyi görüyorsunuz değil mi? Bugün Genel Kurmay açıklamasını yaptı. Bu melun darbe girişimine, bu kalkışmaya katılanların silahlı kuvvetler içerisindeki yeri yüzde 1,5 bile değil. Üstelik bunların bir kısmının da o tatbikat falan var denilen gariban erler olduğunu biliyoruz. Onun için biz tıpkı burada olduğu gibi, tıpkı bu gece, günlerdir, gecelerdir Türkiye'nin her yerinde, her şehrinde olduğu gibi milletçe uyanık olacağız, vakur olacağız, kışkırtmalara, fitne girişimlerine prim vermeyeceğiz. Alevi-Sünni, laik-antilaik, Türk-Kürt vesaire veya şu parti bu parti türünden aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Burada bütün Türkiye var. Bütün Türkiye'nin bütün şehirlerinde Türkiye var. Bunlar aslında darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı. İç savaşa oynadılar. Bu kadar milleti birbirine düşürecek şekilde şiddete başvurmalarının sebebi oydu. Beceremediler. Tam tersine milleti yeniden birleştirdiler. Yeniden millet olduğumuzu, bir millet olduğumuzu, bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, diri olduğumuzu, iri olduğumuzu bize hatırlattılar. Çok şükür Allah, vatanı milleti bu tür belalardan, fitnelerden, fesatlardan ebediyen muhafaza buyursun. Allah, devlete millete zeval vermesin. Dualarımızı eksik etmeyelim."

"Onlar bu milletin evlatlarına kurşun sıktılar"

Vatandaşlara seslenen Yalçın Akdoğan'da darbe girişiminde millete kurşun sıkıldığını belirterek, "Başkomutan "tamam" diyene kadar durmak yok yola devam. Meydanları doldurmaya devam İnşallah. Bunlar sadece bir cunta darbesi yapmayacaktı, bu bir işgal denemesiydi. Bunlar Türkiye'de bir esaret rejimi kuracaktı, ertesi sabah binlerce insan asılacaktı, yüz binlerce insan cezaevlerine doldurulacaktı. Tayyip Erdoğan haklı çıktı. Bu, Tayyip Erdoğan'ın kişisel kavgası değil, bu bir ulusal güvenlik sorunuydu, Türkiye için bir beka meselesiydi. Bu yüzden hep birlikte olacağız. Hep birlikte bunu göğüsleyeceğiz. Uçaklar bombaladığında, helikopterler kurşun yağdırdığında, o şehitlerin anlında AK Partili yazıyor muydu?, CHP'li, MHP'li yazıyor muydu? Onlar bu milletin evlatlarına kurşun sıktılar. Ey FETÖ'nün haşhaşileri, teröristleri Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz. Millet yanımızda olduğu sürece bunların bütün oyunları bozulacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, alandaki gençlerle selfie çektirdi.

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

"Milletimiz ders verdi"

Kaynak: