'' Milletimiz İçin Bir Dönüm Noktasıdır''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de denizcilik adına Kabotaj Kanunu'nun kabulünün millet için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
'' Milletimiz İçin Bir Dönüm Noktasıdır''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de denizcilik adına Kabotaj Kanunu'nun kabulünün millet için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Başbakan Davutoğlu, "Bu önemli gelişmeye rağmen ülkemizin, denizcilikte uzun yıllar değerlendirilememiş olan potansiyelini ekonomimize katmak ve verimli hale getirmek,ekonomi politikamızda önceliklerimiz arasında yer almaktadır.” dedi.

Davutoğlu, gerçekleştirilen proje ve yatırımlarla Türkiye’nin, gerek turizm, gerekse ticaret ve balıkçılık alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Dünya deniz taşımacılığı, ticaret filosu ve marinalar arasında rekabet gücünü arttıran denizcilik sektörümüz, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu itibarla, Türkiye’nin eşsiz imkânlarını değerlendirerek, uluslararası denizcilik faaliyetlerindeki payımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımızın süreceğine ve başarılarımızın çoğalacağına inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.