'Milletimizin desteği en büyük güç kaynağıdır'

Milli Savunma Bakanı Işık, " Son bir yıldaki mesafe terörle mücadele tarihimizin en önemli mesafesidir. Milletimizin desteğini yanımızda ve arkamızda görmek bizim için en büyük güç kaynağıdır." dedi.
'Milletimizin desteği en büyük güç kaynağıdır'

Karamürsel Belediyesi tarafından İlhan Çınar Alanı'nda düzenlenen iftar programında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Karamürsel'in medeniyet mühürlerinin bu topraklara vurulduğu ilk yerlerden biri olduğunu söyledi.

Kocaeli'yi fetheden 3 büyük komutandan biri olan Karamürsel Alp'in burada bulunduğunu ifade eden Işık, onların mücadelelerinin bu toprakları kendilerine ebedi vatan kıldığını kaydetti.

Işık, o günden bugüne kadar bu toprakların kıyamete kadar kendilerine vatan olması için mücadele edildiğine işaret ederek, "Binlerce, on binlerce ve yüz binlerce bu uğurda şehitler verdik. Bugün de şehitler vermeye devam ediyoruz. Terörle amansız bir mücadele yürütüyoruz." diye konuştu.

"Teröristleri bu ülkenin başına bela olmaktan çıkaracağız"

23 Temmuz 2015'den bugüne kadar terörle amansız bir mücadele içinde olduklarını anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Terörü Türkiye'den tamamen temizleyip atana kadar çok yoğun bir mücadele içindeyiz. Şu anda askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlilerimiz, jandarmamız, köy korucularımız tam bir koordinasyon ve uyum içinde bu belanın bu ülkeden defedilmesi için her türlü mücadeleyi veriyor. Son bir yılda alınan mesafe terörle mücadele tarihimizin en önemli mesafesidir. Bu teröristleri bu ülkenin başına bela olmaktan defedeceğiz. Bu ülkeyi bunlardan tamamen temizleyeceğiz. Bu noktada tam bir kararlılığımız var. Milletimizin desteğini yanımızda ve arkamızda görmek bizim için en büyük güç kaynağıdır."

"Osmangazi Köprüsü trafik yükünü azalttı"

Işık, Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Karamürsel'in de artık bir boğaz köprüsü bulunduğunu ifade ederek, ilçenin İstanbul'a mesafesini köprünün bir saatten az hale getirdiğini söyledi.

Köprünün D-130 karayolunda trafik yükünü azalttığını belirten Işık, Türkiye'deki vatandaşların hizmetlerin en güzeline layık olduğunu vurguladı.