Milletin AK Parti'ye güveni tam

Türkiye yoluna hızla devam ederken, Ak Parti’nin; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi şahlandırmak adına yürüttüğü projelere halk büyük destek veriyor.
Milletin AK Parti'ye güveni tam

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala Ak Parti’nin Konya’daki önemli isimleri, seçim atmosferini değerlendirdi.

Son 16 yılda başta ekonomi olmak üzere birçok alanda gelişme kaydeden Türkiye’nin dünyayla yarışacak düzeye geldiğini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Türkiye, artık eski Türkiye değil. Ülkemiz kabuğunu kırmış, gelişmeleri görüyor ve dünya ile yarışacak bir anlayış ile yoluna devam ediyor” dedi. "24 Haziran’a giderken tüm hemşerilerimizden özellikle 2 şeyi önemsemelerini istiyoruz" diyen Angı, "Burada ittifaklar var. Bir Cumhur İttifakı var. Bir tarafta da kendini Millet İttifakı olarak adlandıran gruplar var. İttifak’ın içinde de partilerin kendi amblemleri ve isimleri var. Biz AK Parti’nin ambleminin olduğu yerdeki yuvarlak kısma ‘Evet’ vermelerini istiyoruz. Mutlaka ittifaklar önemli ama ittifaklar içerisinde her parti kendi aldığı oyla milletvekili sayısını belirleyecek. Dolayısıyla bu ortaklıkta bugüne kadar olduğu gibi en yüksek milletvekili çıkarmayı arzu ediyoruz. Bugün itibariyle baktığımızda 14 milletvekilinin 12 tanesi AK Partili. Milletin verdiği oyla oldu. Konyalı hemşerilerimiz sağladığı o büyük destekle oldu. Bir MHP’nin bir de CHP’nin milletvekili var. Şimdi 14 sayısı, 15’e çıktı. 15 milletvekilinin dağılımı yine milletimiz vereceği oyla beraber belli olacak” dedi.

hasan-angi-(2).png

“AK PARTİ’YE MÜHRÜ VUR Kİ CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİ GÜÇLÜ OLSUN”

Sandık başına gitmeden önce Konyalılara seslenen Angı, “Nasıl olsa Cumhurbaşkanımızı seçiyoruz oyumuzu verdik, ama parti noktasında ittifaka versek de olur diye düşünmesinler. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmişsek ve ona mührü vurmuşsak, diğer pusulada da onun partisi olan AK Parti’ye mührü vur ki onun eli güçlü olsun. İki pusula zaten birlikte tek bir zarfa konacak. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkenin meclisindeki çoğunluk da AK Parti’li olsun. Yeni dönemde meclisin yapacağı çalışmalar da önemli. Yasama ve denetim görevinde, kanun yapmada artık hükümetin tasarısı olmayacağı için meclisin kendi çalışması ile ortaya çıkacak. Bu yeni dönemi çok sağlıklı götürebilmek adına, bir takım pürüzlerle boğuşup vakit kaybetmek yerine önümüzdeki 5 yılı dolu dolu geçireceği bir Türkiye hayalini kuruyoruz. Başında önemli bir lider, büyük usta olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı olarak hükümetin başında olacak, meclis kendi görevini yapacak, İnşallah Türkiye de şahlanacak diye umut ediyoruz" diye konuştu.

hasan-angi-huseyin-koyuncuoglu.png

“VATANDAŞLIK GÖREVİ YERİNE GETİRİLMELİ”

Vatandaşlara sandığa gitmeleri konusunda uyardıklarını dile getiren Hasan Angı, "4-5 yılda bir sandık önüne geliyorsak, insanlar o gün piknik ve eğlenceden vazgeçip mutlaka vatandaşlık görevi olarak sandığa gitsin. Gönül verdiği partisine de oyunu versin. İnsanlar, bugüne kadar falan partisine destek verdim ama bunlar ülkeye hizmet noktasında iktidar olamadı dolayısıyla bundan sonrasında bir umut taşımıyor diyorsa partisini değiştirsin ve AK Parti'ye gelsin. Biz Türkiye’deki değişimin öncüsü olarak, yıllardır yapılamayan işleri adım adım yaparak, hak ve özgürlüklerin gelişmesi önündeki tüm engelleri kaldıra kaldıra bugünlere geldik. Ekonomik olarak büyüdük. İnsanlar sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalı. Özellikle AK Parti’li seçmenlerimize ısrarla bunu demek isterim ki, mutlaka sandığa gitsinler ve oylarını da hem Cumhurbaşkanı seçiminde hem de milletvekili seçiminde çok iyi bir şekilde kendi pusulalarımızdaki yerlere mührü bassınlar. Tereddüt edecekleri ve farklı düşünecekleri bir boyutu olmadan bunu mutlaka yapmalılar ki hem katılım yüksek olsun hem de aldığımız oy miktarıyla da biz bu süreci en iyi şekilde yönetmiş olalım" dedi.

KONYA’YA İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ

Konya’ya ikinci millet bahçesi müjdesini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onurlarıyla ve destekleriyle sözünü aldığımız Meram eski yol ile yeni yol arasında Konya’da ağır bakım olarak tabir edilen yere de millet bahçesi yapacağız. Yüzbinlerce metrekarelik çok büyük bir alan. Orası için de Büyükşehir Belediyemiz ile İl Savunma Bakanlığımız arasında gerekli protokol yapıldı” ifadelerini kullandı.

ahmet-sorgun-(2).png

Türkiye’nin yoluna hızla devam ettiğini belirten Sorgun, “Sırada 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bütün ekonomik saldırılara rağmen tüm projelerimiz aksamadan yürüyor. 2018 yılı birinci çeyreğinde Türkiye, 7.4 büyüdü. Son çeyrekte yüzde 11’in üzerinde büyümekle en fazla büyüyen ülke olduk. Konya’mızda gerek yüksek hızlı tren garında, gerek tıp fakültesi yeni hastanesinde gerekse Alacabel Tünelinde çalışmalar hızla devam ediyor. Her birinin iş bitim süreleri var.  İnşallah olağanüstü bir şey olmadığı sürece önümüzdeki yıl bu tüneli bitirmiş olacağız. Tıp Fakültesi hastanesi bir ay sonra taşınacak. Yüksek hızlı tren garımız da inşallah bu sene 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine yetişecek. Konya’mızın önemli bir kesiminde musluklara kaynak suyunu vermiş olduk. Kısa bir süre sonra şehrimizin yarısı bu suyu içecek. 650 milyon liralık bir yatırım. Dile kolay. Eğiste viyadüğü tek başına çok önemli bir eser. Çevre yolu projemiz de aynı önemde. Birinci etabı olan 22 kilometrelik bölümü bitti. İkinci etap çalışmaları devam ediyor. Yerköprü şelalesinin çevre düzenleme çalışmalarında belli bir aşamaya geldik. Bunlar gösteriyor ki, AK Parti yaptıklarını anlatmakla ne kadar övünse azdır. Yeni hedefler koyuyoruz. Birinci önceliğimiz, başladığımız bu projelerin aksamadan bitirilmesidir. Sonra da yeni ufuklar, yeni hedefler olacaktır” şeklinde konuştu.

ahmet-sorgun-huseyin-koyuncuoglu.png

“HALKIMIZ YANLIŞLA İTTİFAK ETMEZ”

AK Parti döneminde hizmetlerin çok o hızlı yapıldığını hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnsan şunu fark ediyor ki, AK Parti döneminde hizmetler o kadar çok ve hızlı yapılıyor ki, ne anlatmaya ve görmeye fırsat olmuyor. Eskiden olsa bunlar herhalde, bir dönem anlatılacak işler olurdu. Örneğin Konya’da yeni gar istasyonunun yapımı, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi örnek projeler oldu. Çok güzel bir hastane yapıldı. Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde arsasını üniversiteye ücretsiz olarak vermiştik. Konya’daki diğer yatırımlardan Kuğu Park çok güzel bir tabiat parkı olmuş. Devlet su işlerimiz, bakanlığımız ve belediyemiz çok güzel bir yatırım yapmış. Alacabel Tüneli tek başına bir beş yılı bile kurtarabilecek bir iş. 230 milyonluk bir yatırımla tünel gerçekleştiriliyor. Bu tür yatırımları belli aralıklarla yerinde incelemek gerekiyor. Yaptığımız görev itibariyle sadece ilçemizle ilgileniyorduk ama şuanda görevimiz değişti. Artık bunları daha yakından takip etmemiz gerekiyor. Belediyemiz, kamu, devlet şehrimize çok önemli yatırımlar yapıyorlar. Eğiste Viyadüğü’nde Türkiye’nin en yüksek viyadük inşaatı gerçekleştiriliyor. 400 milyona yakın bir bedelle sessiz sedasız çok büyük işler gerçekleştiriyoruz” dedi.

ugur-ibrahim-altay-(3).png

“YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR”

Artık koalisyon dönemlerinin kapandığını ve yeni bir sürecin başladığını hatırlatan Başkan Altay, “Referandumla çok önemli bir değişiklik gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Artık koalisyon dönemlerinin kapandığı yeni bir süreç başlıyor ve bunun ilk seçimini gerçekleştiriyoruz. Bizler her seçimde olduğu gibi yine AK Parti olarak yapacaklarımızı, projelerimizi anlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, milletvekillerimiz, bakanlarımız, genel başkan yardımcımızla bizler belediye başkanları olarak hep yeni şeyler söylüyoruz. Aslında 15 yılda Türkiye’de yapılanları anlatsak yeter ama bununla yetinmeyip her gün yeni bir şeyler söylüyoruz. Siyaset bir iddia işidir. Vizyon ortaya koyma, hedef koyma, vatandaşların beklentilerini karşılama işidir. Bunları meydanlarda, insanları ziyaret ederek anlatıyoruz. Muhalefeti de görüyorsunuz. Çok söyleyecek bir şey yok. Seçimlere de çok az bir süre kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye bu önemli eşiği de inşallah herhangi bir sorun olmadan atlatacaktır. Çünkü biz ne zaman vatandaşın önüne sandığı koyduysak, Anadolu irfanı öne çıktı ve vatandaşımız doğrusunu yaptı. Halkımız yanlışla ittifak etmez. Bu sefer de doğrusunu yapacağına inanıyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk turda yüksek bir destekle görevi tevdi edeceğine ve AK Parti’mize de meclis çoğunluğunu oluşturacak desteği vereceğine inanıyoruz” dedi.

ugur-ibrahim-altay-huseyin-koyuncuoglu.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ