Milletin dileği oldu

Polislere getirilen başörtüsü serbestisi ile Türkiye’de özgürlüklerin önündeki bir büyük engelin daha kalktığını ifade eden Usta, ‘Birey özgürlükleri noktasında milletimizin uzun süredir beklediği bir karardı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Milletin dileği oldu

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Polislere başörtüsü serbestliği ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.  Türkiye’de bir engelin daha kalktığını ifade eden Usta, Bu olayın normalde olması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.  AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Yeni Haber’e konu hakkında özel açıklamalarda bulundu.  Türkiye’de bir engelin daha kalktığını ifade eden Usta, bu olayın da olağanüstü bir durummuş gibi de abartmamak gerektiğini söyledi. Bu durumun normalde olması gereken bir durum olduğunu başörtüsünün yasak olmasının abes olduğunu ifade eden Usta, “Yasağın kalkmış olmasından dolayı da sanki çok büyük bir anormal durum varmış da bu anormallikten kurtuluyormuşuz gibi bir algıya kapılmamalıyız.  Veya anormal bir duruma girmişiz gibi de ifade etmemeliyiz. O yüzden normalleşme sürecindeki atmış olduğu bir adım olarak görüyorum. İnşallah önemli olan kimin ne giydiği ne taktığı değil önemli vatanını milletini, bayrağını seven insanların doğru yerde doğru zamanda doğru işle yapmasıdır” diye konuştu.

polisler--(1).jpg

NORMALLEŞME SÜRECİNİN BİR PARÇASI

Millet olarak zor bir dönemden geçildiğinin altını çizen Usta, “Bu milletin en çok ihtiyacı olan şey vatansever her alanda görevini düzgün yapacak insanların, polislerin, askerlerin, doktorların, din görevlilerinin olmasıdır. Herkesin kendi çalıştığı kurumlarda ve iş yerlerinde bu ülkeye ve millete yardımcı olacak hizmet edecek anlayış ve şuur içinde olmadır.  Güzel bir gelişme ama bunu normalleşme sürecinin bir parçası olarak kabul edelim. Herkesi yeteneğine ve ehliyetine göre işine dört elle sarılmaya davet edelim.  Bu şekilde kendi iradesiyle karar vererek mesleğini bu şekilde icra edecek polislerimizde kendilerini daha rahat ve güvenli hissettikleri için daha da iyi hizmet edeceklerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

polisler--(2).jpg

ÖNEMLİ OLAN TOPLUMUN NE İSTEĞİDİR

Bu konuyu kamuda tartışmasını açmak isteyenler hala olacağını ifade eden Usta, “Ama onların ne söylediği hiç önemli değil. 20 yıldır hiçbir fikri değişmeye açık olmayan hala yasakları savunan insanlar bu yasağın kalkmasını da normal kabul etmeyeceklerdir. Önemli olan burada toplumun ne istediğidir. Türkiye’nin gelmiş olduğu demokrasi sürecinde atmış olduğu adımlardır. İstemeyenlere karşı çok fazla savunmaya da geçmemek gerekiyor. Kimsenin hizmetine engel olacak da bir durum değil. Başörtülü birçok doktor, mühendis öğretmen olsun her alanda çalışan kadınımız var. Bir engel teşkil etmediği sürece bir sorun oluşturmayacaktır” dedi.

leyla-sahin-usta--(1)-001.jpg

28 ŞUBAT, 15 TEMMUZ’UN BİR PARÇASIYDI

15 Temmuz darbe girişinden sonra 28 Şubat’ın izleri tamamen silindi denilemeyeceğini belirten Usta, “O dönemde inancı gereği işinde atılan devletin resmi kurumlarda çalışma imkanı bulamayan pek çok vatansever insanların yerini bu hainlerin almış olduğunu görüyoruz. Bizler eğitimlerimizi tamamlayıp belli bir kariyere ulaşamadığımız için onlar ilerlemişler. Daha bunun izleri devam edecektir. Çünkü 28 Şubat, 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminin bir parçasıydı. İzlerini silinmesine biraz daha var. Sabırla ve sükûnetle bu darbelerin izlerinin geçmesine zamanın olduğunu farkında olmalıyız” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ