Milletin hastanesinde çalışmalar devam ediyor

2019 yılında açılması planlanan ve yüzde 52’lik bölümü tamamlanan şehir hastanesi inşaatı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ayrıntılı değerlendirme toplantılarına devam ediliyor.
Milletin hastanesinde  çalışmalar devam ediyor

Konya Şehir Hastanesi’nin en efektif haliyle hizmete açılabilmesi için inşaatından itibaren uyumlu bir ekip çalışması yapıldığına dikkati çeken Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, “Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yüklenici firma yetkililerimizle birlikte bugün hastane inşaatında tespit edilen eksiklikler, çözüm önerileri ve branşlaşma çalışmalarını masaya yatıracağız. Sağlık Bakanlığı olarak, İnşaatı devam eden hastanemizde aşama aşama süreçleri değerlendirmek ve sağlık yöneticilerimiz tarafından tespit edilen eksikliklere çözüm önerileri geliştirerek hastanemizi sorunsuz bir şekilde milletimizin hizmetine açma hedefi ile hareket etmekteyiz” dedi.

1-(1)-024.jpg

İnşaatı tamamlanan ve faaliyete geçen şehir hastanelerinde sonradan tespit edilen eksikliklerin çözüme kavuşturulmasının zor bir süreci de beraberinde getirdiğine dikkati çeken İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, “Şehir hastanemizi en verimli şekilde hizmete sokabilmek için gerekli çalışmalara çok önceden başladık. İnşaat devam ederken hangi alanlarda müdahale de bulunursak hastaneyi daha etkin ve nitelikli kullanabiliriz? sorusuna cevap bulabilme adına klinik hocalarımızın da katılımları ile müdürlüğümüz bünyesinde periyodik aralıklarla toplantılar düzenledik. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların bakanlık yetkililerimiz tarafından da takdirle karşılanması bizleri de oldukça memnun etti. İnşallah aynı anlayış ve kararlılıkla devam ederek, profesyonel bir ekip ile sadece şehrimize değil dünyaya hizmet edecek bir hastaneyi şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

6-181.jpg

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz tarafından ‘Şehir Hastanesi’nde tespit edilen eksiklikler ve çözüm önerileri’ başlıklı sunum ile devam eden toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kadir Durgut, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan Arıcan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz ve başhekim yardımcıları ile YDA Grup Proje Müdürü Hakan Ansen ve firma mühendisleri katıldı.