Milletvekili Günay, "Dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, darbe girişimi ve ekonomideki merak edilen soruları cevaplandırdı.
Milletvekili Günay, "Dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz"

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından en fazla merak edilen konulardan birisi de, ekonominin durumu oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip üyesi ve aynı zamanda AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise, ekonominin sağlam temeller üzerinde bulunduğunu aktardı. Söz konusu Türkiye'nin dünya üzerindeki birçok ülkeden daha güvenilir olduğunu aktaran Günay, yatırımcıların darbe girişimine rağmen hız kesmediklerini aktardı.

"Bu tam anlamıyla ülkemizin 2. Kurtuluş Savaşıdır"

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Günay, sözlerine demokrasi şehitlerini anarak başladı. Türkiye'nin 2. Kurtuluş Savaşı'ndan da zaferle ayrıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Öncelikle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yeri çok çok özel artık. Bu kahramanlık destanının çok önemli mimarları var. Bunun başında milletimiz geliyor. Bir avuç cuntacının bir kalkışma girişimi oldu ve milletimiz en güzel şekliyle cevap verdi. Her şerde bir hayır vardır diyoruz. Biz buna inanıyoruz. Burada da milletimiz birlik ve bütünlük ruhuyla çıktı, bu tam anlamıyla ülkemizin 2. Kurtuluş Savaşıdır. Bu tamamen milletimizin kahramanlığıdır. Bunun sonucunda şu anda çok güzel birlik ve bütünlüğü ülkemizde yaşıyoruz" dedi.

"Şu ana kadar yaklaşık 11,5 milyar dolarlık döviz bozduruldu"

Darbe girişiminin ekonomik olarak yansımalarının olmasını doğal bulduklarını kaydeden Prof. Dr. Emine Nur Günay, dalgalanmaların çok ufak boyutta olduğunu ifade etti. Darbe girişimi sonrası vatandaşların yerel paradan dövize geçmek yerine, dövizden yerel paraya geçtiklerini vurgulayan Günay, "Gerçekten çok önemli bir süreç geçirdik. Çok önemli bir testten geçtik. Bunun ekonomik yansımalarının olması çok doğal. Ama bizler; ekonomi yönetiminde olanlar, başbakan yardımcılarımız, ekonomi ile ilgili bakanlarımız olarak bundan o kadar emindik ki, çünkü Türkiye ekonomisi çok sağlam temeller üzerinde devam ediyor. Hep bunu vurguluyorduk, hep bundan bahsediyorduk ve bunun böyle olduğunu gördük. Şimdi ben hep şunu iddia ediyorum; bir yıldır terörle mücadele ediyoruz, çevremizde savaşlar var, bütün dünya küresel krizden henüz çıkamamış durumda, Avrupa'nın durumunu biliyoruz, Amerika biraz toparlandı, Japonya'yı görüyoruz, Türkiye bütün bu ülkelerden olumlu ayrışan bir ekonomiydi. Biz bunları hep vurguladık çünkü temellerimiz çok sağlam. 14 yıllık bir ekonomik yapılanmanın sonucunda bu noktaya gelindi. En son yaşanan süreçte de; bakın 11 Eylül sonrası Amerika'da borsa günlerce açılamadı, küresel kriz nedeniyle Rusya'da borsa haftalarca açılamadı, biz Pazartesi sabahında serbest piyasa koşullarında hiçbir değişiklik olmadan her şey normal bir şekilde başladık. Tabii ki ufak dalgalanmalar olacaktı. Bunu zaten biz bekliyorduk ama bunun dalga boyutu o kadar küçük oldu ki, bu da yine milletimizin ekonomik seferberliğe verdiği destektir. Şu ana kadar yaklaşık 11,5 milyar dolarlık döviz bozduruldu. Böyle durumlarda ülkelerde, yerel para biriminden çıkıp, dövize geçiş olur. Bizde tam tersi oldu. Yani milletimiz siyasi ve askeri zaferinin yanında, ekonomik zafere de büyük bir imza atmış oldu" şeklinde konuştu.

"Bütün dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz"

Yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye karşı tereddüt içerisinde olmadıklarını söyleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, çoğu ülkenin bu duruma şaşırdıklarını belirtti. Günay, "Yabancı ve yerli yatırımcılar hiçbir şekilde tereddüt etmiyorlar. Dün en son New York Times'de kendileri itiraf etti diyorum. Bizim yıllardır söylediğimiz konuları kendileri bir şekilde belirttiler. "Bu kadar terör olaylarının olmasına rağmen, sorunların yaşanmasına rağmen hala Türkiye'ye yabancı yatırımcı akımı var" diye kendileri de hem şaşırıyorlar hem de itiraf ediyorlar. Biz siyasi ve ekonomik anlamda bütün dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz. Yeter ki, bu birlik ve beraberlik ruhumuzu kaybetmeyelim" diye konuştu.

"Eğer bir hakları varsa, mutlaka karşılığını alacaklardır"

Bazı memurların mesai ücretlerini alamadığı iddialarını da yanıtsız bırakmayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, açıklamalarını şu şekilde noktaladı;

"Öncelikle şundan bütün vatandaşlarımız emin olsun, hak ettikleri bir şey varsa bu mutlaka ödenecektir. Bakın bu arada biz Meclisimizi 16 Temmuz'da olağanüstü topladık. Bu bütün dünyaya bir mesajdır. Bir sonraki haftada, meclis programına normal bir şekilde devam etti. Orada geçirdiğimiz yasalara bakarsanız tamamen vatandaşlarımıza, esnafımıza, iş verenlerimize, sanayicilerimize, tüm kesimlere yönelik yasaları gerçekleştirdik. Bu konuda bütün vatandaşlarımız müsterih olsun. Eğer bir hakları varsa, mutlaka karşılığını alacaklardır."

Milletvekili Günay, "Dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz"

Kaynak: