Milli boksör gözünü altın madalyaya dikti

Milli boksör Elif Güneri, ayağı kırıldığı için katılamadığı son Avrupa Şampiyonası'ndan bu kez altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.
Milli boksör gözünü altın madalyaya dikti

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 19-27 Mayıs'ta düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda bronz madalya kazanan Elif Güneri, 2014'te sağ ayağı kırıldığı için katılamadığı Avrupa Şampiyonası'ndan bu yıl altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı derecelerle, bu yılki Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın iddialı isimlerinden biri olan 28 yaşındaki Elif Güneri, hedefine ulaşabilmek için ringlerde azimle yumruk sallamaya devam ediyor.

Elif Güneri, çocukluğunun çok hareketli geçtiğini ve spora her zaman ilgi duyduğunu söyledi.

Milli sporcu, 11 senelik boks hayatına birçok madalya sığdırdığını anlatarak, "İki yıl önce çok iyi bir sezon geçiriyordum. Madalya ümidi taşıyan sporculardan biriydim. Avrupa Şampiyonası'na iki gün kala sağ ayağım kırıldı, şampiyonaya gidemedim. Bu beni çok üzmüştü. Ama hiçbir zaman isyan etmedim. Daha çok çalışıp Allah'a şükrettim." diye konuştu.

"Tam hız şampiyonaya hazırlanacağım"

Elif, son olarak bu yılki Dünya Şampiyonası'ndan bronz madalya kazanarak döndüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Önümde kasım ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası var. Öncelikle burada başarılı olmak istiyorum. Tam hız şampiyonaya hazırlanacağım. Amacım bayrağımızı göndere çektirerek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalyayı kazanmak. Bunun için antrenmanlara ara vermeden devam ediyorum. Antrenörüm eşliğinde günde bazı zamanlar çift antrenman yapıyorum. Sabah 1,5, akşamsa 2,5 saat çalışarak kendimi formda tutmaya çalışıyorum."

Zonguldak Çaycuma Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak da görev yaptığını ifade eden milli boksör, arta kalan zamanlarını boksa gönül veren gençlerle antrenman yaparak geçirmeye çalıştığını dile getirdi.