Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Uzlaşmacı ve istikrarlı hükümetler gelecek"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, istikrarlı ve uzlaşmacı hükümetler döneminin geleceğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Uzlaşmacı ve istikrarlı hükümetler gelecek"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, istikrarlı ve uzlaşmacı hükümetler döneminin geleceğini belirterek, "Tek bir kimsenin dahi oyu önemli olacak. Yüzde 50 aldınız ama artı 1'i alamazsanız diğer aday yüzde 50 artı 1 almışsa o bir oy geriye kalan yüzde 50 oya bedeldir. Dolayısıyla israf edecek, küçümseyeceğimiz ve önemsemediğimiz hiçbir oy yoktur" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından partide görev yapan teşkilat mensupları için düzenlenen "Geleneksel Vefa İftarı" programına katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, Ramazan'ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, "Ramazan muhabbet ayıdır. Bu aylarda küskünlükleri bırakıp ziyaretleri arttırmak lazım. Herkes kendinden daha garip ve mağdur olanların iftarına katılsın" dedi.

Dünyanın barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin de huzura ihtiyacı var. Sorunları çözmek için dünya ile daha çok işbirliği yapmak lazım. İşbirliği yapılmadan dünyadaki ekonomik sorunları ne de terör sorunlarını tamamıyla çözebilmek mümkün değil. Ama birlik ve beraberlik içinde olursanız gerek ekonomik sorunları gerekse terör sorunlarını en aza indirebiliriz. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemden itibaren inşallah istikrarlı hükümetler dönemi gelecek. Önümüzdeki dönemden itibaren uzlaşma dönemi gelecek. Tek bir kimsenin dahi oyu önemli olacak. Yüzde 50 aldınız ama artı 1'i alamazsanız diğer aday yüzde 50 artı 1 almışsa o bir oy geriye kalan yüzde 50 oya bedeldir. Dolayısıyla israf edecek, küçümseyeceğimiz ve önemsemediğimiz hiçbir oy yoktur" diye konuştu.

Programa AK Parti Sivas milletvekilleri Selim Dursun ve Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ve partililer katıldı.