Milli halterci Elvan, madalyaya doymuyor

Milli halterci Elvan, madalyaya doymuyor

Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Halter Şampiyonası'nda artı 105 kilogramda birinci olan milli halterci Resul Elvan, 2006'dan beri kategorisinde katıldığı Türkiye şampiyonalarında birinci olduğunu belirterek, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında da aynı performansı yakalayıp, başarılarımı olimpiyatlarda alacağım madalyalarla taçlandırmak istiyorum" dedi.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında Gaziantep'te antrenmanlara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

 2016 Olimpiyatları'na iyi hazırlandıklarını ifade eden Elvan, "Türkiye Şampiyonası, nisanda Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilecek Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası öncesi iyi deneyim oldu. Bundan sonraki hedefim Avrupa Şampiyonası'nda da birinci olmak. Kasımdaki Dünya Şampiyonası'nda da madalya almayı hedefliyorum. 2006'dan beri kendi kategorimde katıldığım Türkiye şampiyonalarının hepsinde birinci oldum. Avrupa ve dünya şampiyonalarında da aynı performansı yakalayıp, başarılarımı olimpiyatlarda alacağım madalyalarla taçlandırmak istiyorum" diye konuştu.