Milli iradeye saygı sergisi Ezine MYO’da açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli İradeye Saygı Sergisi" Ezine Meslek Yüksekokulu'nda açıldı.
Milli iradeye saygı sergisi Ezine MYO’da açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli İradeye Saygı Sergisi" Ezine Meslek Yüksekokulu'nda açıldı.

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve ilçe protokolünün yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törenin açılış konuşmasını Ezine MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özden yaptı. Özden, "15 Temmuz tarihinde milletimiz tüm dünyaya unutulmayacak demokrasi dersi verdi. FETÖ terör örgütünün ülkemizin birliğine, bütünlüğüne karşı yaptığı saldırı, milletimizin dik duruşuyla püskürtüldü. Bu millet, 15 Temmuz akşamı birliğine, bütünlüğüne inancına canı pahasına sahip çıktı. Milletimiz tanklara, uçaklara ve silahlara kendisini siper ederek, bu mücadeleyi kazandı. Millî mücadelenin ne demek olduğunu geçmişte olduğu gibi yine bizim milletimiz tüm dünyaya gösterdi. Bu sergide objektiflere neler yansıdığını paylaşmak istedik. Rektörlüğümüz himayesinde Çanakkale merkezde yoğun ilgi gören sergiyi bizlerde sizlerle buluşturmak istedik. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Çanakkale ruhu milletimizin ruhunda hala canlılığını göstermektedir. Bu vesileyle tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Türk Milleti'nin kendisine yönelen tehlikelere karşı binlerce yıllık tarihinde büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer "Gerek Selçuklu, Gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu coğrafyada bir vatan oluşturmak için çok büyük mücadeleler verdik. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de bir büyük mücadeleyle bu ruhu taşıdığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Bu mücadelenin sonunda Anadolu'da bir Türk Devleti daha kurulmuş oldu. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki biz burada bulunduğumuz sürece, ilelebet, her zaman bu mücadelelere ihtiyaç olacak. Bütün mücadeleleri verdik, tehlikeleri bertaraf ettik bundan sonra da böyle bir şey yaşanmayacak gibi bir beklenti şüphesiz ki olamaz. Dolayısıyla genç nesillerimiz nasıl bir yerde yaşadığımızı , bir vatan edinmiş olmanın yetmediğini ve bunun daima korunması gerektiğini bilmek durumunda. Bizler her zaman öğrencilerimize, genç nesle nasıl değerli bir vatana sahip olduklarını bilmelerini sağlamak durumundayız. Onlar bu ruhla yetişmeli, bu ruhla yaşamalılar" şeklinde konuştu.

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ise Türk Milleti'nin bir ferdi olmaktan duyduğu onuru ifade ederek 15 Temmuz ruhunun asla unutturulmaması gerektiğini belirtti. Protokol konuşmalarının ardından Rektör Acer ve beraberindeki protokol 15 Temmuz sürecinde gerek ulusal gerekse yerel medyaya yansıyan unutulmaz karelerden oluşan sergiyi gezdiler.

Kaynak: