‘Milli İttifak’ Konya adaylarını tanıttı

‘Milli İttifak’ Konya adaylarını tanıttı

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için ‘Milli İttifak’ sloganıyla bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya’da aday tanıtım toplantısına katıldı. 


Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, milletvekili adayları tanıtıldı. Genel başkanlar Kamalak ve Destici, milletvekili adaylarıyla basına poz verdi.
Aday tanıtımının ardından konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla kısır tartışmaların, kısır çatışmaların içerisinde olmayacağız. Bunların ülkemize, milletimize, devletimize ve coğrafyamıza bir faydasının olmadığını düşünüyoruz. Biz bu tartışmaların yerine, bu kayıkçı kavgalarının yerine milletimizin önüne bir iktidar alternatifi koyalım dedik ve koyduk Allah’ın izniyle” dedi.

“SOYKIRIM YAPSAYDIK KANUNİ DÖNEMİNDE YAPARDIK, YAPMADIK, YAPMAYIZ”
Destici, konuşmasında Papa’nın Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili sözlerine cevap olarak, şunları söyledi: “Papa, büyük Müslüman Türk milletini soykırımcılıkla suçluyor. Bu büyük Müslüman Türk milleti asla soykırım yapmamıştır. Bizim yüce dinimiz bırakın soykırım yapmayı, bir insanın canına kıymayı bütün insanlığı öldürmek gibi görürken, bir Müslüman nasıl olur da soykırım yapabilir? Onun için değil Papa, hiçbir güç bu Müslüman Türk milletini soykırım yapmakla suçlayamaz. Eğer biz soykırım yapacak olsaydık, Osmanlı’nın en zayıf olduğu dönemde değil, en güçlü olduğumuz dönemde, 3 kıtaya hükmettiğimiz, dünyada kimsenin bize söz söyleyemediği Kanuni döneminde yapardık. Biz bunu yapmadık ve yapmayız” diye konuştu.

“PLANLARLA, PROJELERLE, KADROLARLA GELİYORUZ”
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, “Niçin Milli İttifak? Her şeyden önce iki şehit liderimiz hayatta olsaydı bu ittifaka ne derlerdi? Evet derlerdi. Sonra dinimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, namazımız bir, orucumuz bir. Bütün bunlar da böyle bir ittifakı emretmiyor mu? Netice itibariyle biz bu birlikteliği aklımızla da birleştirelim dedik. Bunu yaptık. Bu ittifakımız iktidara geldiğinde ne yapacak? Tereddüdünüz olmasın baraj problemi çoktan yıkıldı. Planlarla geliyoruz, projelerle geliyoruz, kadrolarla, uzmanlarla geliyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Başkanların konuşmaları sık sık ‘Muhsin Başkan, Mücahit Erbakan’, ‘Milli İttifak, iktidar olacak’ sloganlarıyla kesildi.
Konuşmaların ardından program, BBP İl Başkanı Osman Seçgin ve Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci’nin Genel Başkanlar Kamalak ve Destici’ye hediye takdim etmeleriyle son buldu.