Milli kadın tenisçi Büyükakçay turnuvaya veda etti

2016 Rio Olimpiyatları'nda korta çıkan ilk milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Rus Ekaterina Makarova'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.
Milli kadın tenisçi Büyükakçay turnuvaya veda etti

Kadınlar birinci tur mücadelesinde dünya sıralamasında 73'üncülüğe kadar yükselen Türkiye'nin olimpiyatlardaki ilk temsilcisi Çağla Büyükakçay, 30 numaralı Rus Ekaterina Makarova ile karşılaştı.

9. kortta oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Büyükakçay, ikinci oyunda rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti. Makarova, sert servisleriyle oyuna yeniden ortak olmaya çalışsa da etkili "backhand" vuruşlarıyla rakibine cevap veren milli tenisçi, ilk seti 6-3 aldı.

Mücadelenin devamında yorulan Büyükakçay karşısında oyunun kontrolünü ele geçiren Makorova, ikinci seti 6-0 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Yağmur yağışı nedeniyle geç başlayan üçüncü sette iki tenisçi de başabaş bir oyun sergiledi. Çağla, kortun çaprazına gönderdiği sert vuruşlarla sayılar kazanırken, Makarova ise file önüne attığı toplarla etkili oldu. Tie-break'e giden sette uzun rallilerden galip ayrılan Rus Makarova, rakibini 8-6 yenerek ikinci tura yükseldi.

"Biraz daha şansa ihtiyacım vardı"

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükakçay, final setinde tie-break ile (8-6) kaybettiği maçı değerlendirdi. 

Rio'da maça çıkarak Türkiye'nin olimpiyatlardaki ilk temsilcisi konumuna gelen 26 yaşındaki tenisçi, bu nedenle korta farklı duygularla çıktığını ifade etti. 

İlk defa karşılaştığı Makarova'nın favori gösterilmesine rağmen rakibinin birçok maçını izleyerek oyununu analiz ettiğini ve iyi bir mücadele verdiğini kaydeden Büyükakçay, karşılaşmayı küçük farklarla kaybettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Zor olacağını, hep agresif oynamak zorunda kalacağımı biliyordum. Maça çok da iyi başladım. İlk sette fırsatları değerlendirdim. Bu tarz oyunculara karşı her zaman devamlılığınızın olması gerekiyor. En ufak bir düşüşte hatanızı affetmiyorlar. İkinci set böyle oldu. Kendimi biraz düşmüş hissettim. Bu seviyedeki oyuncuların farkı, devamlılıklarının olması. Buna rağmen üçüncü sete çok iyi başladım. Dişe diş bir mücadele oldu. Oyun olarak zorlanmadım ve denk olduğumuzu hissettim. Maç puanında, elimden gelenin en iyisini yaptım ama biraz daha şansa ihtiyacım vardı."