Milli patates kadın eliyle tanıtılacak

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, 5 milli patates çeşidi, önder çiftçi kadınlar tarafından tanıtılacak.
Milli patates kadın eliyle tanıtılacak

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce hazırlanan "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" adlı proje kapsamında önder çiftçi kadınlar, enstitüde aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle milli patates çeşitlerini çiftçilere tanıtarak patates tohumunda dışa bağımlılığı azaltacak.

Enstitünün patates tohumu üretim laboratuvarında ve seralarında, 40 önder kadın çiftçi, uzmanların verdiği teorik ve uygulamalı eğitimin ardından 5 yerli patates çeşidini hem yetiştirecek hem de üreticilere tanıtacak.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tescil edilen milli patatesin, kadın eliyle tanıtılması için "Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor" projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Pırlak, "Geçen yıl 'Fatih' ve 'Onaran' bu yıl ise 'Nahita', 'Ünlenen' ve 'Nam' adlarıyla patentleri alınan yerli patates çeşitlerini, beldelerinde başarılı olan 40 önder kadın çiftçi ile Türkiye'ye tanıtacağız." dedi.