Milli Tarım Zirvesi Konya’da yapılacak

‘Çatalhöyük Tarım Zirvesi’ ASKON Konya Şubesi tarafından yarın Konya'da gerçekleştirilecek. Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Konya’mız, ülkemiz tarımının merkezi ve kalbidir” dedi.
Milli Tarım Zirvesi Konya’da yapılacak

‘Çatalhöyük Tarım Zirvesi’ ASKON Konya Şubesi tarafından yarın Konya'da gerçekleştirilecek. Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Konya’mız, ülkemiz tarımının merkezi ve kalbidir” dedi.

ASKON Konya Şubesi tarafından bugün düzenlenecek olan ‘Çatalhöyük Tarım Zirvesi’ hakkında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi programı hakkında açıklamalarda bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Bu zirveyi yapma kararı aldıktan sonra Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ile görüşmeler yapıldı. Zirvemiz valilik himayesine alındı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca zirvemizin içerik ve konuşmacıları konusunda birçok istişareler yapılmış ve son şekil verilmiştir. 20 gün önce de Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’yle ASKON Genel Başkanımız görüşmüş ve bunun neticesinde programımıza katılacağını belirtmişlerdir. Öncesinde zirvemizin teması olan Çatalhöyük’le ilgili bilgi vermek istiyorum. Anadolu’da arkeolojik bulguların en önemli yeri olan Çatalhöyük tarımın da ilk yapıldığı yerlerden birisi olarak kayıtlara geçmiştir. Çatalhöyük tarihten gelen kültürel mirasımızdır. Bu mirasımızı dünyaya tanıtmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için elimizden geleni şehir insanı olarak yapmaya mecburuz. Umarız ki zirvemizin ismini Çatalhöyük olarak adlandırarak bir farkındalık oluşturmayı başarabilmişizdir” ifadelerini kullandı.

“KONYA TARIMIN KALBİDİR”

“Konya’mız, ülkemiz tarımının merkezi ve kalbidir” diyen Yakup Yıldırım, “Konya’da yapılabilecek en anlamlı programın tarım olmasından dolayı bu programda “Tarım Zirvesi” başlığını kullandık. Bu konuda yaklaşık 4 ay önce çalışmalara başlamış olduğumuz programımızı yarın büyük bir zirveyle inşallah gerçekleştireceğiz. Her türlü düzenlemesini planladığımız Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi’ni yıllara göre ülkemizin tarım politikaları ışığında farkındalıklar gösterecektir. Programımız Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin açılış konuşmasıyla ve Cem Seymen, İrfan Donat, Fikret Akınerdem hocalarımızın moderatörlüğünde sabah 09.30’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayacak ve üç oturum olarak gerçekleşecektir. 20 Haziran Perşembe günü ise konuklarımızla birlikte Çatalhöyük alan ziyaretimiz olacaktır. Yapılacak 3 oturumda 4 ayrı tarım paydaşını bir araya getirmeye çalıştık. Bu paydaşlarımız kamu kesiminden, özel sektörden, akademik camiadan, sivil toplum kuruluşlarımızdan oluşmaktadır” şeklinde konuştu. •HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU