Ali Pay

Ali Pay

Milliler avantaj için sahaya çıkacak

Milliler avantaj için sahaya çıkacak

Türk Milli Takımımız bugün oynayacağı Ukrayna maçı öncesinde son olarak Hırvatistan’la karşılaşmış ve berabere kalarak 1 puan almıştı. Ay yıldızlıların bugün Ukrayna’yı yenerek 2018 Dünya Kupası elemelerine doğrudan katılmak için avantaj yakalayacağını düşünenlerdenim.

Maç öncesinde Milli Takımın 2016 Avrupa Şampiyonasındaki aldığı başarısız sonucun etkisi halen devam etmektedir. Fatih Terim’in kadroda revizyona gitmesi başta Arda Turan, Selçuk İnan, Gökhan, Burak gibi oyuncuları 2018 kadrosuna dahil etmemesi çeşitli yorumlara ve aslında soru işaretlerine sebep olmuştur. Başta Arda Turan olmak üzere…

Arda, dünyanın 1 numarası olarak nitelendirilen Barcelona kulübünde gösterdiği üstün başarı ve oynadığı süre içerisinde 5 gol atıp 4 asist yaparak gösterdiği müthiş istatistik onu tam anlamıyla bir dünya yıldızı yaptı. O dünya yıldızı olmasının yanında Türkiye’nin bir markasıdır. Takımın kaptanı ve lideri konumunda bulunan Arda’yı kadroya almayarak büyük bir risk aldı Fatih Terim.

Tabi şu gerçeği de unutmamak gerek; Fatih Terim bu ülkenin milli takımının imparatorudur…

Tamamen milli duygularla hareket ettiğinden ve takımı bu duyguyla şekillendirdiğinden kimsenin şüphesi yok. Fatih Hoca kadro seçimi yaparken önce yıldız daha sonrada yıldız adayı olabilecek futbolcuları tercih ediyor elbet. Arda başta olmak üzere 6-7 futbolcuyu davet etmeme sebebinin de mutlaka haklı ve geçerli bir sebebi vardır zihninde.

Ancak, daha önce yaşanan ve buna çok benzer olan krizleri çok iyi yöneten Terim bu sefer çok zorlanıyor. Ben 2016 Avrupa Şampiyonasındaki başarısızlığın faturasının Dünya Kupası elemelerine yansımasından rahatsızım. Bence TFF’nin Baba-Oğul arasındaki bu pürüzlere ve anlaşmazlıklara müdahale etmesi gerekmektedir acilen. Ukrayna ve İzlanda maçlarından sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Teknik Direktör Fatih Terim ve futbolcuların hep beraber bir açıklama yapmaları da gerek bu millete. Hep beraber ama… Bunun krizin erken çözülmesinde de büyük yararı olacaktır eminim.

Her milli maçtan önce sormayı bir gelenek haline getirdiğimiz “ Neden, Fatih Hoca Konyaspor’dan bir futbolcu dahi almıyor?” sorusunu bir kez daha yineliyoruz… Alana kadar bunu gündemde tutmakta yarar var.    

Ayrıca bir başka geleneği de atlamayayım; Konyalı sporseverleri kutlama geleneğini yani. Milli maç biletleri satışa çıkar çıkmaz bitirerek yeni bir rekora imza attılar…

Ukrayna ve İzlanda maçlarında Fatih Terim ve Milli Takımımıza başarılar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR