Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! Yeni bir müjde olacak

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, emekliler bayram ikramiyesi için beklemeye başladı.
Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! Yeni bir müjde olacak

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, emekliler bayram ikramiyesi için beklemeye başladı. Resmi açıklamanın ardından 1000’er liralık bayram ikramiyelerini alacakları tarih netleşecek olan emekliler, ikramiyelere enflasyon oranında zam bekliyor.

Geçtiğimiz yıl ilk defa Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere bayram ikramiyesi verilmişti. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000’er TL ikramiye ödenmişti. Bu yıl Ramazan Bayramı 4, 5, 6 Haziran günlerince kutlanacak.

MAYIS SONUNDA... | 3 Haziran’ın arife gününe, 1 ve 2 Haziran’ın da hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, maaşların ve ikramiyelerin 27, 28, 29, 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde ödenmesine yönelik beklenti oluştu.

Kurban Bayramı ise 11-14 Ağustos’ta kutlanacak. Kurban Bayramı’nda arife gününün 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle de ikramiyelerin 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor. Emekli maaş ve ikramiyelerinin verileceği tarih, resmi açıklamayla kesinleşecek.

İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlar tek dosya üzerinen ikramiye alacak. Bu durumdakiler, en fazla deneğe imkan veren dosya üzerinden ikramiye alacak.

Hem kocasından hem babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosyaya göre ödenecek. Dul ve yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödenecek.

KİMLER ALIYOR? | Ramazan Bayramı ikramiyeleri, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı bağlanan emeklilere de verilecek.

Bunun yanı sıra bayramda maaş almaya hak kazanan yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanacak.

EN AZ % 26 ARTIŞ İSTENİYOR | Emekliler, 1000 liralık bayram ikramiyelerine enflasyon oranında zam istiyor. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Kurban ve Ramazan bayramlarında geçen sene 1000’er lira olarak verilenikramiyelerin yüksek enflasyon nedeniyle değer kaybına uğradığını belirterek, “2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’ndaki düzenlemeyle birçok ödeme yıllık bazda yüzde 26 artırıldı.

Emeklilerimiz için büyük önem taşıyanikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekir. İkramiyelere en az yüzde 26 oranında yapılacak artış, emekliler için yeni bir bayram müjdesi olacaktır. Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmeli” demişti.(Milliyet)