Milyonları ilgilendiren iki güzel gelişme

Milyonları ilgilendiren iki yeni düzenleme bugün art arda hayata geçirildi.
Milyonları ilgilendiren iki güzel gelişme

Son günlerde yoğun olarak gelen kötü haberlerin ardından bugün milyonlarca vatandaş güne iki güzel gelişme ile uyandı. Bu kapsamda hayata geçirilen düzenlemelerin detaylarını ve merak edilen konu başlıklarını derledik.

-GATA oldu Sultan Abdülhamid Han Hastanesi
Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı'na bağlandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı açıkladı
Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmetinin daha erişilebilir nitelik kazanacağını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir. Hizmetlerin sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır. Hizmetler güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir. Bu bağlanma öncesinde de askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok iş birliği gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Tüm askeri sağlık kuruluşları, bugün saat 17.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır."
Düzenleme kapsamında GATA'nın da devredilmesinin ardından, tesiste ilk değişlik tabelada oldu. GATA'nın ismi 'Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi' olarak değiştirildi.

-Artık kadın polislere başörtü engel değil
Günün ikinci güzel gelişmesi ise Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensupları kıyafet yönetmeliğinde yapılan düzenleme oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletildi. Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı.
Söz konusu yönetmeliğe kadın polislerin giyebilecekleri kıyafetlere ilişkin "bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler" ibaresi eklendi.
Böylece kadın polisleri üniformalarıyla aynı renkte, desensiz başörtüsü takabilmelerinin önü açıldı. Değişiklik bugün Resmi Gazede'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği kapsamında emniyet mensuplarına yönelik kıyafet kısıtlamaları kaldırıldı. Bu kapsamda artık kadın polisler başörtülü olarak da görev yapabilecek.n