Milyonların kalbi bir atıyor

Milyonların kalbi bir atıyor

Tüm Türkiye sokaklarda kutlu direnişini sürdürürken Konya halkı da Mevlana Meydanı’nda nöbetine devam ediyor. Milyonların kalbinin bir attığı şu günlerde parti gözetmeksizin herkes vatan uğruna meydanlarda sabahlıyor.

“turkiye-guclu-bir-devlet”.jpg

“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR DEVLET”

Türkiye’nin büyük bir coğrafya olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Alaaddin Aladağ, “Osmanlı’dan gelen bir bakiye var. Biz daha önce 60’larda, 80’lerde, 28 Şubat’ta böyle saldırılar gördük. Türkiye güçlü bir devlet. Biz bir ve diri olduğumuz zamanlarda bu darbeleri hep püskürttük ve püskürtmeye de devam edeceğiz. Bu FETÖ olur, askeri darbe olur, yargısal darbe olur. Türk halkı için fark etmez. Tarihimizde bunlar çokça yaşanmıştır. Bu millet bir oldukça hainler amaçlarına ulaşamayacaklar. Türkiye yıkılmayacak bir kale. İnşallah zarar veremeyecekler. Eğer bu kale yıkılsa Filistin, Suriye, Lübnan ve diğer İslam ülkeleri de zarar görür.  Eskiden Türkiye’de yapılan darbelerde ülkemiz teknoloji bakımından yetersiz olduğu için vatandaşlar hemen haber alamamıştı. Günümüzde yapılan girişimde ise bütün imkanlar mevcuttu ve sayın cumhurbaşkanımızın sözüyle halkımız hemen sokaklara akın etti” dedi.

“halkin-gucune-kimse-karsi-gelemez”.jpg

“HALKIN GÜCÜNE KİMSE KARŞI GELEMEZ”

“FETÖ mensupları Yahudi’dir ve Yahudi’lerin bu memlekete hakim olacağını zannetmiyorum”  diyen Ali Kurnaz, “Biz beraber olduğumuz sürece kimse vatanımıza zarar veremez. Halkın gücüne hiçbir kimse karşı gelemez. 15 Temmuz’da ortalığın karıştığı haberini aldığımda darbeyi başaracaklarına inanmamıştım. Bugün de tekrar ediyorum. Bu ülkede artık öyle şeyleri başaramazlar. Türk milletinin bağımsızlığına el koyamazlar. Bizim birliğimiz diğer ülkelere de fazlasıyla örnek olur. Suriyeliler, Türkler de giderse biz nereye sığınacağız diyor. Türkler yerlerinden bir yere kaçmıyorlar ki. Rahat olabilirler. Vatan da bizim, asker de bizim, polis te bizim. Ama içlerinde hainler varmış. Onların ayıklanması lazım” ifadelerini kullandı.

“vatanimizi-korumak-icin-meydanlardayiz”.jpg

“VATANIMIZI KORUMAK İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

“Bu sadece devlet büyüklerine değil, tüm Türk milletine yapılmış bir saldırıdır” diyerek konuşmasına başlayan Samet Kırar, “Biz darbe girişimi haberini aldığımızda ilk olarak neler olduğunu anlamaya çalıştık. Daha sonra telefonlarımıza birlik ve beraberlik mesajları gelmeye başladı. Halkımızla birlikte biz de meydanlara geldik. Vatanımızı korumak için hala meydanlardayız. Reisimiz talimat verinceye kadar bıkmadan, usanmadan meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizin diğer ülkelere de örnek olması gerekiyor. Çünkü meydanlarda hiçbir parti gözetmeksizin her görüşten insan mevcut. Buradaki amacımız vatan ve millet aşkı. Dış basındaki çıkan haberleri de gördük. Bizim birliğimizi konuşuyorlar” dedi.

“vatan-sevgisi-her-seyden-ustundur”.jpg

“VATAN SEVGİSİ HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR”

Türk halkının memleketine sahip çıktığını vurgulayan İhsan Kozak, “Vatan sevgisinin her şeyden üstün olduğunu herkese göstermiş olduk. Şimdi darbe zamanı değil. Eskiden darbe olduğunda köylünün haberi olmuyordu. Ama şimdi şehirde de köyde de herkes bu girişimden anında haberdar oldu. İçinde memleket aşkı bulunan herkes meydanlara indi.  Havaalanlarına gitti. İnşallah bundan sonra da herkes vatanına milletine sahip çıkacak. Yalnız millet cumhurbaşkanını çok seviyor. Şimdiye kadar böyle bir sevgi görmedim ben. Bu sevgi devam ettikçe millet devletine zarar gelmesini engeller. İlk günden beridir nöbetteyiz. İnşallah tekrar karşımıza çıkmazlar. 40 yıllık yapılanmanın mensupları yine ortaya çıkıp bir girişimde daha bulunabilirler. Allah devletimize zarar verdirmesin” şeklinde konuştu.

“guzel-bir-mesaj-verdik”.jpg

“GÜZEL BİR MESAJ VERDİK”

“Birlik ve bütünlük olarak çok güzel bir hareketin içerisindeyiz” diyen Abdullah Tekelioğlu, “Türkiye’ye husumet besleyen ülkelere önemli bir mesaj verdik. Ülkemizde böyle bir şey gerçekleştiremeyeceklerini, çalınan yoğurdun tutmayacağını gözler önüne serdik. Baskı altındaki ülkeler bizim birliğimizi görüp, Türkiye başardıysa biz de başarırız diyeceklerdir. Zaten Türkiye’yi İslam coğrafyasının lideri olarak görüyorlar. Onlara da güzel örnek olduk. Darbe girişiminin olduğu gün, şuan dışarı çıkma imkanımız var dedik ve hemen meydanlara gittik. Ama 80 darbesi gece yarısına denk gelmişti. O zaman da dışarı çıkmak için teşebbüs ettik ancak sokak başlarında askerler vardı bir şey yapamamıştık. Bunda öyle olmadı. Allah’ın takdiriyle erken haber alıp savunmaya geçtik” ifadelerini kullandı.

“bizi-birbirimize-dusuremeyecekler”.jpg

“BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜREMEYECEKLER”

“İman dolu göğsümüzle bunun gibi bin tane daha darbe girişimi olsa yine püskürteceğiz” ifadelerini kullanan Metin Karagöz, “Bunun için meydandayız. Uykumuzdan feragat ediyoruz. Dinlenmiyoruz. İnanıyorum ki benimle birlikte milyonlarca insanın da kalbi bir atıyor. Bizi birbirimize düşüremeyecekler. 15 Temmuz’da haberi aldığımızda asla korkuya kapılmadık. Evle vedalaştık. Gerekirse şehit olacağız dedik ve dışarıya çıktık. Konya’da fazla bir karışıklık durumu olmadı. İstanbul ve Ankara’da vefat eden vatandaşlarımızın Allah şehadetlerini kabul etsin inşallah. Sosyal ağın gelişmesiyle ve halkımız hemen gelişmelerden haberdar oldu ve savunmaya geçti. Direnişe devam ediyoruz. Oyuna gelmeyeceğiz inşallah” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ