Miniatürk artık mobil rehberle gezilebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, hazırladığı mobil rehberlik uygulamasıyla Miniatürk ziyaretçilerine rehberlik kolaylığı sağlıyor.
Miniatürk artık mobil rehberle gezilebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, hazırladığı mobil rehberlik uygulamasıyla Miniatürk ziyaretçilerine rehberlik kolaylığı sağlıyor.

İBB Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Miniatürk'ün tanıtımı ve ziyaretçilere kolaylık sağlamak için geliştirilen, birçok yabancı dil seçeneğinin yer aldığı mobil rehber uygulaması, ziyaretçilere rahat, kolay, eğlenceli, kalıcı ve eğitici bilgiler veriyor.

Uygulamayla, ziyaretçilerin bulunduğu konuma en yakın eser, beacon teknolojisiyle belirlenerek daha interaktif bir ziyaret gerçekleşmesi sağlanıyor. Uygulama, ziyaretin konumlandırılması için tahmini rotalar ve ziyaret süreleri de sunuyor. Müzede yer alan eserler uygulamada işaretlenerek daha kolay bir ziyaret gerçekleştirilecek, müze alanında yer alan wireless hizmetiyle de ziyaretçilerin ücretsiz internete bağlanmasını sağlanıyor.

Miniatürk mobil uygulama kapsamında, alandaki eserlerin önündeki tabelalar da yenilenerek Türkçe, İngilizce ve Arapça bilgilendirmelere de yer verildi.

Engelli vatandaşlar unutulmadı

Miniatürk mobil uygulamasında yer alan sesli ve yazılı bilgilendirme sayesinde ise, görme ve işitme engelli vatandaşların da bu hizmetten faydalanması sağlanacak.