Minibüsü karavana çevirdi

Minibüsü karavana çevirdi

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan emekli muhasebeci Mümtaz Yetkin, aldığı minibüsü 22 bin 500 lira harcayarak karavana dönüştürdü.

Gümbet Mahallesi'ndeki denize sıfır kamp alanına 28 yıldır gelen emekli muhasebeci Mümtaz ve eşi Mine Yetkin, buradaki tatillerini karavanda geçirdi.

Daha sonra kendi karavanlarını yapmaya karar veren çift, iki yıl önce minibüs satın aldı. Mümtaz Yetkin, minibüsü, yakınlarının da desteğiyle karavan haline getirdi.

Mümtaz Yetkin, AA muhabirine, karavan tutkusunun 2000'li yıllarda başladığını söyledi.

Daha önce bütçesine göre karavanlar aldığını anlatan Yetkin, daha sonra kendi karavanını yapmaya karar verdiğini ifade etti.

Yetkin, "Kapalı kasa ticari minibüsü aldım ve içini yaptırdım. Eşimle tatil yapıyoruz. Bu karavan bana göre 5 yıldızlı." diye konuştu.

Türkiye'nin birçok bölgesini dolaştığı karavanında her türlü konforun bulunduğunu dile getiren Yetkin, araçta, bir evde olması gereken her şeyin yer aldığını vurguladı.

Ocak, masa ve koltukları özel yaptırdığını kaydeden Yetkin, aracın iç dekorasyonu için eşinin bir akrabasından yardım aldığını belirtti.

- 30 bin liraya mal oldu

Yetkin, 7 bin 500 liraya aldığı minibüsü karavana dönüştürmek için 22 bin 500 lira harcadığını bildirdi.

Karavanın, eşi ile kendisine yettiğini belirten Yetkin, "Amacımız, kontağı çalıştırıp istediğimiz yere gitmek. İstediğim koya, Abant Gölü kenarına giderim. Toros Dağları'nın tepesinde kaynak başında oturur yemeğimi yerim." dedi.

Yetkin, "Karavancılığın özeti, eşinin sana uyması, senin de ona uyman. İki kişi kabul ederse karavancılık yapılır, tek taraflı mümkün değil." diye konuştu.