Minik eller temiz çevre için çöp topladı

Muş'un Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörlüğü tarafından "Temiz Çocuk, Temiz Dünya" adlı bir proje başlatıldı.
Minik eller temiz çevre için çöp topladı

Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörlüğü öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde, Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, yaklaşık bin 500 yüz öğrenci, öğretmen, zabıta ekipleri ve çok sayıda vatandaşların da katılımıyla sokaklardaki çöpler toplandı.

Milli eğitim proje ekibinin hazırladığı ve Malazgirt Belediyesinin tüm giderlerini karşıladığı "Temiz Çocuk, Temiz Dünya" projesi kapsamında yaklaşık bin 500 minik öğrenci ellerinde çöp poşetleri, eldiven, ağızlarında maske ile Malazgirt sokaklarını pırıl pırıl temizlediler. Çocuklarına yardımcı olmak isteyen bazı anneler de, ellerinde çöp poşetleri ile çöp toplama kampanyasına destek verdiler. Malazgirt ilçesinin tüm sokakları ile oyun parklarının temizlendiği projenin açılışına katılan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, temiz bir çevrede yaşayabilmek için öncelikle çevrenin kirletilmemesi gerektiğini söyledi. Temiz çevre için herkese görev düştüğünü vurgulayan Kırlı, "Çevre duyarlılığını öğrencilere ve vatandaşlara anlatamazsak ülkemizi ciddi bir şekilde etkileyen küresel ısınmanın sonuçları katlanamaz hale gelir. Projedeki amacımız; temiz ve güzel bir çevrede yaşamak, duyarlı, çevreyi kirletmeyen insanları çoğaltmaktır" dedi.

Minik eller temiz çevre için çöp topladı