Minik GKV’liler göz ve diş hekimlerini ağırladı

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında hekimleri ağırlayan minik GKV'liler göz ve diş sağlığı hakkında bilgiler alarak merak ettikleri bir çok konu...
Minik GKV’liler göz ve diş hekimlerini ağırladı

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında hekimleri ağırlayan minik GKV'liler göz ve diş sağlığı hakkında bilgiler alarak merak ettikleri bir çok konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Sağlık Haftası etkinliklerini bir dizi faaliyetle geçiren GKV Özel Okulları ana okulu öğrencileri, derslerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin yanı sıra okullarında da hekimleri ağırladı. Öğrenciler, programda özelikle göz ve diş sağlığı konularında merak ettikleri bir çok konu hakkında bilgi sahibi oldu. İnsan yaşamının ve sağlığının öneminin sınıf ve branş öğretmenleri tarafından anlatıldığını belirten GKV Özel Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut, "Öğrencilerimizle birlikte sağlık etkinlikleri kapsamında bir çok çalışmaya imza attık. Görsel sanatlar ve diğer derslerde haftayla ilgili öğretmenlerimiz uygulamalı etkinlikler yaparken gerçekleştirilen sunumlarla da insan sağlığı ve sağlıklı beslenmenin önemi dile getirildi. Diğer taraftan hafta içerisinde göz ve diş alanında da uzman hekimlerimizi ağırlayarak öğrencilerimizle buluşturduk. Dünya Göz Hastanesi hekimleri ve beraberlerinde ki uzman ekip, öğrencilerimizde göz taraması gerçekleştirerek görme sorunu olan öğrencilerimizi tespit ederek bizlere bilgi verdiler. Öğrencilerimizin de merak ettiği soruları büyük bir sabırla yanıtlayarak onlara göz sağlığının önemini anlattı. Göz sağlığının yanı sıra ağız ve diş sağlığımızı da ihmal etmedik. Ağız ve diş sağlığına yönelik okulumuz velilerinden Pedodondist Diş Hekimi Erkan Onur Akgün tarafından düzenlenen sunum ve görsel şov eşliğinde öğrencilerimize bir kez daha ağız ve diş sağlığının bakımını ve önemini anlatıldı. Öğrencilerimiz için düzenlenen bu etkinliklerin ardından görsel sanatlar derslerinde de konularla ilgili resim ve boyama çalışmaları yapılarak konuların pekiştirilmesi sağlanıyor. Gösterilen belgesel filmlerle de insan sağlığının korunması bütün yönleriyle anlatılıyor" dedi.

İHA