Minik Şeymanur sağlığına kavuşacağı günü bekliyor

Bilecik'te kalıtsal sinir sistemi rahatsızlığı olan ''krabbe'' hastalığına yakalanan 21 aylık Şeymanur Şarklı, tıbbi cihazlara bağlı olarak yaşam mücadelesini sürdürüyor.
Minik Şeymanur sağlığına kavuşacağı günü bekliyor

Bilecik'te kalıtsal sinir sistemi rahatsızlığı olan ''krabbe'' hastalığına yakalanan 21 aylık Şeymanur Şarklı, tıbbi cihazlara bağlı olarak yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Doğumundan 6 ay sonra ''krabbe'' hastalığı teşhisi koyulan ve görme, işitme, his kaybı, gelişim bozukluğu yaşayan Şeymanur Şarklı, ciğerleri iflas ettiği için nefes almada güçlük çekince boğazından açılan delik sayesinde yaşamını devam ettiriyor.

Tıbbı cihazlara bağlı olarak hayatını devam ettiren minik Şarklı, kendisini sağlığına kavuşturacak tedavinin bulunmasını bekliyor.

Şeymanur'un rahatsızlığından dolayı görme, duyma, his kaybı, gelişim bozukluğu yaşadığını ve her geçen gün daha kötüye gittiğini anlatan anne Şarklı, kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyor.

''Krabbe'' hastalığı

Kalıtsal bir sinir sistemi rahatsızlığı olan bu hastalık, beyin ve sinir hücrelerine zarar veriyor. 100 bin de bir görülen hastalık, bebeklerde birkaç aydan sonra kusma, ateş, başını tutamama, tam olarak oturamama, iştahsızlık, kasılma gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.