Minikler gazeteciliği öğreniyor

Özel Minik Kalpler Anaokulu ‘iletişim araçları tanıma etkinliği’ kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Miniklerin heyecanları gözlerinden okunurken sordukları sorularla da renkli anlar yaşattılar.
Minikler gazeteciliği öğreniyor

Özel Minik Kalpler Anaokulu iletişim araçları tanıma etkinliği kapsamında gazetemizin ziyaretçileri oldu. Ziyarette iletişimde Gazete ve Gazeteciliğin önemi üzerine anaokulu öğrencileri bilgilendirildi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Salih Köprülü miniklere gazetenin nasıl hazırlandığı, gazetecilerin neler yaptığı, haber hazırlanışı, gazete dizgisi noktasında bilgi verdi. Minikler sordukları ilginç sorularla renkli anlar yaşattı.  Kurum sahibi Haluk Karakoca, bu yaştaki çocukların gezerek ve görerek öğrenmelerinin etkili olduğunu söyledi.

img_3735.jpg

“HER ŞEYİ YERİNDE GÖRÜYORLAR”

Bu amaçla kurum olarak bu tür gezileri sıklıkla yaptıklarını ifade eden Karakoca, “Özel Minik Kalpler Anaokulu’nun dış faaliyetleri çok fazla olur.  Sadece okulda çocuklara eğitim verme değil dışarıda ne yapıldığını görme fırsatını buluyorlar. Bu haftaki konumuz olan ‘iletişim araçları’ noktasında gazete ziyaretinde bulunduk. Bir başka günde postaneye giderek öğrenciler hazırladıkları mektupları anne ve babalarının adresine gönderecekler. Bu şekilde çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

img_3755.jpg

“BİLGİ ÜRETİMLER KALICI OLUYOR”

Bilginin üretimle kalıcı olduğunu belirten Karakoca, “Bu hafta 3 gezimiz oldu.  Mesela bir market alışverişinden başlayıp bir tatlı üretimi, şeker, helva, lokum, çikolata fabrikasına gitmiştik.  Yani okulda tatlının ne olduğu anlatılıyor onun nasıl sağlandığı da yerinde gösteriliyor.  Bahri Dağdaş merkezinde ekinin nasıl biçildiğini bile görmüştük. Ekinin biçilmesinden tutun, bu un fabrikasına geliyor, un nasıl yapılıyor oradan makarna fabrikasına ekmek fabrikasına işte bu şekilde gezilerimiz bir hayli fazla” şeklinde konuştu.

img_6565.jpg

“12 AY HİZMET VERİYORUZ”

Özel Minik Kalpler Anaokulu hakkında da bilgi veren Karakoca, “Kurumumuz 2004 yılında açılmış fakat 2013 yılında biz devraldık. 2013’ten bu yana biz işletiyoruz. İşimizden memnunuz, çocukları seviyoruz onların kalıcı bir şekilde öğrenmelerinde katkımız olduğunu düşünüyoruz ve memnuniyet duyuyoruz. 12 ay hizmet veren bir kurumuz.  Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı olmakla beraber özel izinle yaz tatilinde ve Şubat tatilinde de çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

img_6595.jpg

img_6597.jpg

img_6605.jpg

img_6644.jpg

img_3766.jpg

Kaynak: İSMAİL POÇAN / YENİ HABER