Ministar odbrane Akar: Oružane snage Turkiye spremne su izvršiti svaki zadatak

Oružane snage Turkiye sa svojim ljudstvom, opremom, naoružanjem i opremom, te vrhunskim moralom, motivacijom i iskustvom, spremne su izvršiti svaku zadaću, poručio je ministar odbrane Turkiye Hulusi Akar tokom posjete UAE-u
Ministar odbrane Akar: Oružane snage Turkiye spremne su izvršiti svaki zadatak

Ministar odbrane Turkiye Hulusi Akar izjavio je u utorak kako ni na koji način ne prihvataju postojanje terorista na jugu zemlje, ni na sjeveru Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Akar, koji boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se s Mohammedom Bin Ahmadom Al Bowardijem, državnim ministrom za pitanja odbrane, a u okviru posjete primio ga je i Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, predsjednik UAE-a i emir Abu Dhabija.

Ističući kako je ovo prva posjeta turskog ministra odbrane ovoj zemlji nakon pauze od 15 godina, Akar se osvrnuo na odnose dvaju zemalja.

"U narednom periodu očekujemo važne i pozitivne pomake u saradnji u oblasti vojne obuke, kao i pitanjima odbrambene industrije", poručio je ministar Akar.

Na pitanje novinara o mogućoj operaciji turskih oružanih snaga na sjeveru Sirije, Akar je odgovorio:

"Ni na koji način ne prihvatamo postojanje terorista na jugu naše zemlje, ni na sjeveru Sirije".

Podvukao je kako je turska vojska spremna izvršiti svaki zadatak.

"Oružane snage Turkiye sa svojim ljudstvom, opremom, naoružanjem i opremom, te vrhunskim moralom, motivacijom i iskustvom, spremne su izvršiti svaku zadaću. U tom pogledu su odlučne i sposobne", rekao je Akar.

Na pitanje o tvrdnjama da su teroristi iskopali nove tunele na sjeveru Sirije, Akar je kazao:

"Svi bi trebali gledati što mi radimo, a ne što rade teroristi".