Mirgesav ve Dağlıca kırsalına hava harekatı düzenlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mirgesav ve Dağlıca kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenerek bölgede tespit edilen yedi hedefin imha edildiğini açıkladı.
Mirgesav ve Dağlıca kırsalına hava harekatı düzenlendi

Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü DAEŞ'e ait 10 hedef, Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar ve koalisyon uçakları tarafından düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığından alınan bilgiye göre, dün Suriye'nin kuzeyindeki Baragitah, Tel Ahmar ve Şabaniye bölgelerinde bulunan DAEŞ'e ait hedeflerin Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu tespit edildi.

Terör örgütüne ait silah mevzisi, Katyuşa ve havan silahlarından oluşan 10 hedef, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye sınırında konuşlu Fırtına obüsleriyle yapılan atışlar ve koalisyon uçaklarının Dabık bölgesine düzenlediği hava harekatı sonucunda vuruldu.

İlk tespitlere göre, 8 terör örgütü DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin karargah olarak kullandığı bina imha edildi. 

Öte yandan, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Hakkari'nin Mirgesav ve Dağlıca kırsalına hava harekatı düzenlendi. 

Bölgede tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 7 hedef, ateş altına alınarak imha edildi.

Görevlerini başarıyla tamamlayan jetler, emniyetle üslerine döndü.