Mısır ile 12 yıl sonra yeni sayfa! Erdoğan ile Sisi'den açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İttihadiye Sarayı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Mısır ile 12 yıl sonra yeni sayfa! Erdoğan ile Sisi'den açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Ortak Bildiriyi imzaladı.

İKİ LİDERDEN ORTAK AÇIKLAMA

İki ülke arasında yeni iş birliklerini hayata geçirileceğini belirten Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin arttığını ifade etti. Türkiye'yi de ziyaret edeceğini belirten Sisi, bu ilişkileri geliştireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Sayın Cumhurbaşkanının nazik davetine icabetle, 12 yıl, yeniden Kahire'de olmaktan memnuniyet duyuyorum.

ERZİNCAN'DAKİ ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI

Erzincanlı kardeşlerime buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maalesef 9 işçimiz toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyoru. İçişleri ve Enerji Bakanlarımızı bölgeye gönderdik. Kendilerinden düzenli bilgi alıyoruz. 827 uzman personel bölgede çalışma yapıyor. 626 araç, 32 iş makinesi, 6 drone, 44 jeneratör ile kaza sahasındaki çalışmalara destek veriyor. İşçilerimize ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

15 milyar dolarlık ticaret hedefinde mutabık kaldık

Kaynak:HABER MERKEZİ