Mısır ile Rusya arasında gümrük anlaşması

Mısır ile Rusya arasında gümrük anlaşması

Mısır Maliye Bakanı Hani Kadri Demyan, yaptığı yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki ticari hareketliliğin kolaylaştırılması yönünde tüm gerekli adımları atmaya istekli olduklarını belirtti.

İki ülke gümrük idarelerinin, "ihlalleri önlemek" için idari iş birliğini ön gören 4 anlaşma imzaladığını aktaran Demyan, bunun, Mısır ürünlerinin Rusya'ya ihraç edilmesinin önündeki idari engelleri kaldırma konusunda da önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Demyan ayrıca "Mısır ve Rusya hükümetlerinin ticaret ve yatırım iş birliği teşviklerinden yararlanan Mısırlı üreticiler, devasa Rus pazarına daha çok ürün ihraç etme fırsatı yakalayacak" ifadesini kullandı. 

Rusya Federal Gümrük Dairesi Başkanı Andrey Belyaninov da söz konusu anlaşmaların hedefinin, Mısırürünlerinin Rus pazarına açılmasını kolaylaştırmak ve iki ülke arasındaki ticari akışa engel olan idari işlemleri kaldırmak olduğunu aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9-10 Şubat'ta gerçekleştirdiği Kahire ziyaretinde de iki ülke arasında Mısır'da nükleer santral kurulmasını öngören mutabakat zaptı imzalandığı açıklanmıştı.