Mısır tarlasından esrar çıktı

İzmir'in Tire ilçesinde, mısır tarlasının arasına ekilmiş 766 kök kenevir ve kurutulmaya bırakılmış 9 kilo 600 gram esrar jandarma ekiplerince ele geçirilirken 2 şüpheli yakalandı.
Mısır tarlasından esrar çıktı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Yasadışı Ekim ile mücadele kapsamında, Tire ilçesi Gökçen Mahallesi'nde Kızılca havlu mevkiinde ikamet eden İ.D. ve B.D. isimli şahıslara ait mısır tarlasının içerisine kenevir bitkisi ekildiği bilgisini aldı. Jandarma ekipleri araştırmanın ardından tarlaya baksın yaptı. 400 metrekare alana ekili mısırların arasına ekilmiş, boyları 2-3 metre uzunluğunda değişen 766 kök kenevir bitkisi ile aynı tarla içerisinde serilerek kurutulmaya bırakılmış vaziyette 9 kilo 600 gram esrar maddesi ele geçirildi. Jandarma ekipleri 2 şüpheliyi yakaladı.

Ele geçirilen esrar maddeleri tarlada yakılarak imha edildi. Sorgulamalarının ardından İ.D. ve B.D. adliyeye sevk edildi.

Mısır tarlasından esrar çıktı

Kaynak: