Mısır'da bir tutuklu tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Tora Hapishanesinde bir tutuklunun tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
Mısır'da bir tutuklu tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Tora Hapishanesinde bir tutuklununtıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğünce yapılan yazılı açıklamada, Macid el-Hanefi Ahmed Ali el-Cevheri (35) isimli tutuklunun kolektomi operasyonu geçirdiği ve hapishane yönetiminin tedavi için başka bir hastaneye kaldırılmasını reddettiği için sağlık durumunun kötüleştiği ifade edildi. Açıklamada, Cevheri'nin son nefesini Tora Liman Hastanesi'nde verdiği kaydedildi.

Koordinatörlük Şefi İzzet Ganim ise Cevheri'nin kanser hastası olduğunu ve hapishane dışındaki bir hastanede tedavi edilmesi için talepte bulunduklarını ancak hapishane yönetiminin bunu kabul etmediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığından Cevheri'nin ölüm nedeniyle ilgili resmi bir bilgi almadıklarını aktaran Ganim, Cevheri'nin eşinin, "tıbbi ihmal olduğu" iddiasıyla İçişleri Bakanlığı aleyhinde şikayette bulunacağını kaydetti.