Mısır'da darbe karşıtı 8 genç kız serbest bırakıldı

Mısır mahkemesi, muhalif gösteriler sırasında Dimyat'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan darbe karşıtı 10 genç kızdan 8'inin, yaklaşık 1 yıl aradan sonra serbest bırakılmasına hükmetti.
Mısır'da darbe karşıtı 8 genç kız serbest bırakıldı

Mısır mahkemesi, muhalif gösteriler sırasında Dimyat'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan darbe karşıtı 10 genç kızdan 8'inin, yaklaşık 1 yıl aradan sonra serbest bırakılmasına hükmetti.

İsminin açıklanmasını istemeyen savunma heyeti üyesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dimyat Ceza Mahkemesinin kamuoyunda "Dimyat Kızları" olarak bilinen davanın duruşmasını 28 Eylül'e ertelediğini duyurdu.

Savunma heyetinin üyesi, kızlardan 8'inin serbest bırakıldığını, El-Kanatir Cezaevinde lise bitirme imtihanlarına girdikleri için duruşmaya katılamayan diğer iki sanığın ise tutukluluğunun devamına hükmedildiğini kaydetti.

Dimyat'ta düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere katılan genç kızlar, 5 Mayıs 2015'te gözaltına alınmıştı. Sanıklar, "terör örgütüne üye olmak, yol kesmek, izinsiz gösteri yapmak, ateşli silah bulundurmak, emniyet güçlerine saldırı, asker ve polisi tahrik etmek, devlet kurumlarını hedef alan kışkırtıcı broşürler taşımak" gibi suçlamalar yöneltilmişti.