Mısır'da Gazeteciler Sendikası krizi büyüyor

Mısır Gazeteciler Sendikası Başkanı Yahya Kallaş’ın savcılık tarafından belirlenen kefaleti ödemeyi reddettiği ve karakolda bekletildiği belirtildi.
Mısır'da Gazeteciler Sendikası krizi büyüyor

Mısır Gazeteciler Sendikası Başkanı Yahya Kallaş’ın savcılık tarafından belirlenen kefaleti ödemeyi reddettiği ve karakolda bekletildiği belirtildi.

Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Sendika avukatı Seyyid Ebu Zeydi, "Gazeteciler Sendikası Başkanı Yahya Kallaş, Genel Sekreter Cemal Abdurrahim ve genel kurul üyesi Halid Belşi, Bedr ve Sakka soruşturmasının ardından savcılık tarafından belirlenen kefalet miktarı 10 bin cüneyhi (yaklaşık 1000 dolar) ödemeyi reddetmiştir.” dedi.

Dün akşam savcılık tarafından çağrılan Kallaş, Abdurrahim ve Belşi, 12 saat boyunca sorgulandı. Sorgulamanın ardından savcılık, sanıkları kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmak ve yalan haber yaymakla suçlanmış ve 10 bin cüneyh kefalet karşılığında serbest bırakılmalarını kararlaştırmıştı.

Gazeteciler Sendikası Başkanı Kallaş ve diğer üç kişinin halen Kasr en-Nil Karakolu’nda tutuldukları, ancak nazarete alınmadıkları bir odada misafir edildikleri öğrenildi.

Mısır güvenlik güçlerinin 1 Mayıs’ta Gazeteciler Sendikası binasına girerek, Amr Bedr ve Mahmud Sakka adındaki iki gazeteciyi tutuklamasının ardından başlayan kriz kısa sürede büyümüş ve sendika yönetimi İçişleri Bakanlığına sert tepki göstererek bakanın istifasını istemişti.