Mısır'da İhvan yöneticisi şüpheli bir şekilde öldü

İhvan, Rehberlik Konseyi üyesi Kemal ve beraberindeki Şehhate'nin öldürülmesiyle ilgili uluslararası soruşturma talep etti
Mısır'da İhvan yöneticisi şüpheli bir şekilde öldü

KAHİRE (AA) - Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed Muntasır, İhvan'ın Rehberlik Konseyi üyesi Muhammed Kemal ve beraberindeki Yasir Şehhate'nin öldürülmesiyle ilgili uluslararası soruşturma talebinde bulundu.

Muhammed Muntasır, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal ve Şehhate'nin gözaltına alındığı haberleri gelmeye başladığı ilk dakikalardan itibaren İhvan tarafından soruşturmanın takibi ve bilgilerin belgelendirilmesi amacıyla bir komite oluşturulduğunu bildirdi.

"Komite kesin olarak Kemal ve Şehhate'nin yol kenarında mukavemet göstermeden gözaltına alındığını ve Kemal'in evine götürülerek öldürüldüklerini ispatlıyor." ifadesini kullanan Muntasır, İhvan'ın elinde olayla ilgili açık kanıtlar bulunduğu ve görgü tanıklarının olduğunu vurguladı.

Muntasır, "soğukkanlı ve yargısız tasfiye edilen" İhvan yetkilileri için uluslararası soruşturma başlatılmasını talep etti.

İhvan Üyelerini Savunma Heyeti Başkanı Abdulmunim Abdulmaksud ise Kemal ve Şehhate'nin ailelerinin başsavcılıktan defin için gerekli raporu aldığını, ölüm nedenleri ve otopsi ayrıntılarının bulunduğu nihai rapora ise daha sonra bakacaklarını belirtti.

Mısır İçişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, başkent Kahire'nin güneyindeki Bustan bölgesinde bir daireye düzenlenen baskında güvenlik güçlerine ateş açıldığı, çıkan çatışmada İhvan yöneticilerinden Kemal ve beraberindeki Şehhate'nin öldürüldüğü ifade edilmişti.

İhvan yetkilileri de önceki gün yaptıkları açıklamada, güvenlik güçleri tarafından Kemal ve İhvan üyesi Şehhate'nin gözaltına alındığını duyurmuş, öğleden sonra irtibatın kesildiği Kemal'in hayatından güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: