Mısır'daki tekne kazasında ölü sayısı 166'ya yükseldi

Mısır sahillerinde geçen çarşamba günü batan göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 166'ya yükseldi
Mısır'daki tekne kazasında ölü sayısı 166'ya yükseldi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarında batan göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 166'ya yükseldiği bildirildi.

Kefr Eş-Şeyh vilayeti Matbos ilçesi Belediye Başkanı Ala Abdussettar, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır Deniz Kuvvetleri ve balıkçıların, tekne kazasında boğuldukları tespit edilen 166 kaçak göçmenin cesedine ulaştığını belirtti.

Abdussettar, teknenin battığı bölge ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Başbakan Şerif İsmail ise yazılı açıklamasında, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurarak, gün içinde olayla ilgili bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılacağını ifade etti.

Buheyra Valisi Muhammed Sultan, dün yaptığı açıklamada, tekne kazası sonrası Raşid kenti açıklarında yürütülen çalışmalarda 162 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirmişti.

Kefr Eş-Şeyh'ten Akdeniz'e açılan gemi, 21 Eylül Çarşamba günü Buheyra açıklarında batmış, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda 164 kaçak göçmenin kurtarıldığı belirtilmişti. Gemide Sudan, Eritre, Somali ve Mısır uyruklu kişilerin bulunduğu duyurulmuştu.

Mısır makamları, batan teknede bulunan göçmen sayısı hakkında 300 ve 600 olmak üzere iki farklı açıklama yapmıştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ise bu sayının 450 olduğunu öngörmüştü. Şu ana kadar kurtarılan ve cesedine ulaşılan toplam göçmen sayısından yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre, teknede en az 330 kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi.

Kaynak: