Mısırlı aktör Ömer Şerif'in ölümünün 1. yılı

Ölümünün 1. yılında anılan Mısırlı aktör Ömer Şerif, hayatı boyunca 100'den fazla filmde rol aldı.
Mısırlı aktör Ömer Şerif'in ölümünün 1. yılı

Ölümünün 1. yılında anılan Mısırlı aktör Ömer Şerif, hayatı boyunca 100'den fazla filmde rol aldı.

"Arabistanlı Lawrance" rolüyle ünlenen Şerif, 10 Nisan 1932'de İskenderiye'de Katolik bir ailenin çocuğu olarak Michel Demitri Chalhoub adıyla dünyaya geldi.

Londra’da büyüyen, ünlü edebiyatçı Edvard Said'le sınıf arkadaşı olan, Victoria College'de güzel sanatlar eğitimi alan, Kahire Üniversitesinde matematik ve fizik eğitimi gören Şerif, ilk olarak "The Invisible Duke" adlı oyunda sahneye çıktı. Oyunun çoğunda bir kutunun içinde olan Şerif, kutudan çıktığında seyircilerin gösterdiği coşkudan etkilenmesi üzerine oyunculuğa yöneldi.

Sinemaya ilk olarak 1953'te "Sira Fi al-Wadi" filmiyle adım atan Şerif, yaşamı boyunca 100'den fazla filmde rol aldı.

Ünlü oyuncu, 1955'te Mısırlı oyuncu Faten Hamama ile evlenmesinin ardından eşinin dini olan İslam'ı seçti. Şerif, 2002'de bir festivalde yaptığı konuşmada Müslüman olmasını, "Aşık olduğum kadınla evlenebilmek için Müslüman oldum. Aslım Katoliktir ama ben yüzde 100 Müslümanım." sözleriyle aktardı. 

İslamiyeti seçmesinin ardından adını Ömer Şerif olarak değiştiren oyuncunun, Hamama ile evliliğinden Tarık adı verilen oğlu dünyaya geldi. 1965'te eşinden boşanan Şerif, ayrıldıktan sonra verdiği röportajlarda hala Müslüman olduğunu açıkladı.