Mistik Müzik Festivali dolu dolu geçiyor

15. Uluslararası Mistik Müzik Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen Fars asıllı geleneksel İran müziği sanatçısı Hümayun Şeceryan, Mevlana Müzesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Mistik Müzik Festivali dolu dolu geçiyor

Toplantının açılışını yapan Konya il Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar Hümayun Şeceryan’ı ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti ifade ederek; “Saygıdeğer Hümayun Şeceryan’ın babası bestekâr ve musiki üstadı Muhammed Rıza Şeceryan daha önce bizim konuğumuz olmuştu. O yüzden Konyalılar bu aileyi çok iyi bilirler. Şu an rahatsızmış. Allah’tan kendisine şifalar ve hayırlı ömürler niyaz ediyorum. Gerek Muhammed Rıza Şeceryan gerekse Hümayun Şeceryan, hayatları boyunca Mevlana Hazretlerine derin bir muhabbet duyan insanlardır. Besteledikleri pek çok eserlerinde Hazreti Mevlana’nın rubailerinden kesitlerden oluşturmuşlardır. Mistik Müzik Festivali’nde de sahneye yepyeni, daha piyasaya bile çıkmamış eserleri ile çıkacak. Çok mütevazı bir insan kendileri. Hümayun Şeceryan’ın konserini biz Konyalılar olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. Gerçi programın tamamına baktığımız zaman bütün sanatçılarımız birbirinden güzel. Mistik Müzik festivali çok şükür ki dolu dolu geçiyor” diye konuştu.

2-2-2.gif

MEVLANA’NIN OLDUĞU ŞEHİRDE SANAT İCRA EDECEK OLMAK AYRI BİR HEYECAN VERİYOR

Mistik Müzik Festivali’nin heyecanından bahseden Hümayun Şeceryan ise; “Konyalıların karşısında olmaktan büyük bir şeref duyduğumu öncelikle dile getirmek istiyorum. Tabi ki programa dünya çapında sanatçılar iştirak ediyorlar. Onun için burada olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Değerli üstadım babamın da burada olmasını çok arzu ederdim. Hazreti Mevlana’nın olduğu bir şehirde sanat icra edecek olmak ayrı bir heyecan veriyor. Daha önce Konya’ya Mevlana’yı ziyarete geldim. Ben o ziyaret haftasını maddi ömrümden hesap etmiyorum. Çünkü Konya’da Mevlana’nın huzurunda çok farklı manevi bir atmosfere girdim. Şu an İran’da büyük sorumluklarım var. Ailem var. Sanatım var. Ama insan bazen hayatta ruhunun da özgürlüğe kavuşmasını istiyor. Bana nerede bu özgürlüğe kavuşursun deseler Konya derdim” şeklinde konuştu.

GÜLŞEN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ