Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

‘Mistik Müzik’ meselesi...

‘Mistik Müzik’ meselesi...

Konya'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen 16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül'de yapılacak açılış resitali ile başlayacak.

Dün, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 22-30 Eylül tarihleri arasında, TRT 1, Konya Büyükşehir Belediyesi ile merkez Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin detaylarını açıkladı.

Öncelikle, Vali Toprak’ın basınla çok uyumlu çalıştığını baştan söylemem gerekiyor. Program açılışında Konya’nın genel gündemi ve basının işleyişi hakkında uzun bir konuşma yaptı. Vali Toprak konuya hakim bir görüntü çizdi.

Tam da burada Tantavi Kültür Merkezi’ne bir parantez açmamız gerekiyor.

Vali Toprak, Tantavi Kültür Merkezi için Mustafa Kavuş’a ve önceki dönem belediye başkanına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi…

Hani derler ya, ‘Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ’ diye. Tantavi Kültür Merkezi’nin eski halini bir düşündüm de; harabelikti. Şimdi çok güzel ve otantik bir sanat merkezi hüviyetine bürünmüş.

Vali Toprak, merkez ilçe belediye başkanları Ahmet Pakyatırmacı, Hasan Kılca, Mustafa Kavuş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ile gazetelerin çoğunun imtiyaz sahipleri programa yaklaşık 2 saatlerini ayırdılar…

Genel anlamda Konya, Mistik Müzik Festivali’ne gereken önemi gösteriyor diyebiliriz.

Festival içeriği olarak birkaç düşüncem var. Festivalde sanki biraz Alevi-Bektaşi motifler ağır basıyor gibi…

Mesela bir diğer konu ‘Cami Musikisi’ meselesi.

Cami ve musiki kelimelerini yan yana koyunca nasıl bir anlam çıkarmamız gerektiğini açıkçası kestiremiyorum.

Cami ve ezgi, cami ve ilahi, cami ve kaside, cami ve musiki… Bulamadım uygun bir kelime…

Yıllardan bu yana takip ettiğim, hatta muhabbet bağımızın baki olduğu Ahmet Çalışır hocam da ‘Cami musikisi’ başlığı altında sanatını icra edecek.

Alevi-Bektaşi motifleri sanırım biraz fazla kullandık, araya bir de ‘Cami’ serpiştirelim de ayıp olmasın der gibi olmuş bu programın planlaması…

Festivalde bana en çok hitap eden Göksel Baktagir olacak. Baktagir büyük ihtimalle kanununun telleriyle adeta dans edecek. En çok merakımı cezbeden Göksel Baktagir oldu.

Hem mesleğim adına hem de kişisel olarak yakından takip edeceğim festivali. Konya basını da gerekli desteği verecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR