Mistura İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle görüştü

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İstanbul'da Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ve diğer muhalif grupların heyetleriyle bir araya geldi.
Mistura İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İstanbul'da Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve diğer muhalif grupların heyetleriyle bir araya geldi. 

BM Cenevre Ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, de Mistura'nın 23 Kasım'da SMDK ile 24 Kasım da ise diğer muhalif grupların heyetleriyle görüştüğü bildirildi.

BM Özel Temsilcisi de Mistura'nın muhalif grupları 14 Kasım'da Viyana'da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinin sonuçları, ana noktaları ve ateşkes ve Cenevre Bildirisi temelinde bir siyasi sürecin birbirine paralel ilerlemesi konusunda bilgilendirdiği kaydedildi.

Suriyelilerin önderliğinde "güvenilir, kapsayıcı ve mezhep temelli olmayan" bir siyasi sürecin başlatılması ve devamında anayasa hazırlanması için BM himayesinde yürütülmesi planlanan görüşmelerin de ele alındığı belirtilen açıklamada, de Mistura'nın görüşmelerde siyasi süreç başlar başlamaz ülke genelinde ateşkesin başlaması gerektiğini hatırlattığı belirtildi.