MiT’e de soruları çalarak sızdılar

FETÖ’nün mahrem birimlerinden biri olan MİT’e sızan örgüt üyelerinin, soruları çalınan 2010 KPSS’nin dahileri arasında yer aldığı ortaya çıktı.
MiT’e de soruları çalarak sızdılar

Kamu kurumlarına, elemanlarını yerleştirmek için yapılan sınav sorularını çalan FETÖ’nün, MİT’e yerleştirmeyi planladığı üyelerine de KPSS sorularını verdiği belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ’nün MİT yapılanmasındaki şüphelilere “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yeni davalar açılmaya devam ediliyor. Örgüt üyesi MİT’çiler için düzenlenen iddianamelerde FETÖ’nün sorularını çaldığı 2010 KPSS sorularını MİT’e sızdırmayı planladığı elemanlarına da verdiğini ortaya koydu.

SAVCILIĞI BEĞENMEMİŞ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında adli ve idari işlem yapılan MİT mensuplarının önemli bir kısmı, FETÖ’cü savcılar tarafından bir dönem sümenaltı edilen 2010 KPSS ile kuruma yerleştiği belirlendi. Hakkında dava açılan şüphelilerden Şenol A.’nın, Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 117’sine doğru yanıt verdiği tespit edildi. 2010 yılında faaliyete geçirilen Milli İstihbarat Teşkilatı Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı’nda çalıştığı belirtilen şüpheli A., ifadesinde, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu kaydederek, kısa bir süre savcı olarak çalıştığını ancak bu görevin kendisine uygun olmadığına düşünüp MİT’e girdiğini anlattı.

MİT’Çİ DE BYLOCK KULLANMIŞ

Yine Milli İstihbarat Teşkilatı Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı belirlenen şüpheli Eftal D.’nin de 2010 KPSS’den neredeyse sorularının tamamını doğru yaptığı belirlendi. 100 üzerinden 99 puan aldığı belirlenen D., savunmasında, “Aldığım bu puanla aralarında MİT’in de yer aldığı çeşitli kamu kurumlarına başvurdum ve 2011 yılı Şubat ayı içerisinde BTK’da göreve başladım. Sonrasında MİT’in iç sınavlara girdim ve bütün sınavlardan başarılı olarak Ekim 2011 tarihinde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladım” diye konuştu. D.’nin ByLock kullanıcısı da olduğu anlaşıldı.

MÜLKİYE İMAMININ AKRABASI

FETÖ’nün “mülkiye imamı” Mahmut Akpınar’ın akrabası olduğu belirtilen şüpheli İsmail K. de 2010 KPSS dahileri arasında yer aldı. Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı kaydedilen K.’nın Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından oluşan P3 türünden 100 üzerinden 93 puan aldığı kaydedildi. Önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığını söyleyen K., daha sonra 2010 KPSS puanı ile MİT’e başvurduğunu ve 2013 Aralık ayında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladığını belirtti.

YENİ ŞAFAK