Mobil hamurcu Abdil Usta minibüsü ile yollarda

Mersin'in Aydıncık ilçesinde yaşayan emekli fırıncı Abdil Asilkan, hamur yoğurma makinesi monte ettirdiği minibüsü ile 3 yıldır ekmek yapacak ev kadınlarına "mobil" hizmet veriyor.
Mobil hamurcu Abdil Usta minibüsü ile yollarda

Kentlerde yaşayanların büyük bölümü ekmeklerini hazır alırken, özellikle küçük yerleşim birimleri ve kırsal kesimlerdeki birçok aile hala ekmeğini evde yapıyor. Pişirilen ekmeğin ismi ve şekli, yöreden yöreye değişse de yapım aşaması birbirine benziyor.

Ekmek yapmak için unun su ile karıştırılıp hamura dönüştürülmesi, kalabalık ailelerde ev hanımları için oldukça zahmetli bir iş. Bu zorlukları bilen emekli fırıncı Abdil Asilkan, ev hanımlarına yardımcı olmak için 3 yıl önce "Alo Hamurcu Abdil Usta" hattını kurdu. Asilkan, minibüsüne monte ettirdiği hamur makinesi ile evlere giderek ekmek yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor.

"Hizmette sınır yok"

Asilkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar aşçı ve fırıncı olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu söyledi.

Emekli olunca insanlara yine mesleğiyle ilgili yardımcı olmak amacıyla "mobil hamur yoğurma hizmeti" sunmaya karar verdiğini anlatan Asilkan, şöyle konuştu:

"Aracımın üstüne ismimi, telefon numaramı da yazdırdım. Hamur yoğurtmak isteyen beni telefonla arıyor. Hemen oraya gidiyorum. Unu alıp, aracın içinde istedikleri kıvamda yoğuruyor, teslim ediyorum. Yaylalara da çıkıyorum. Hizmette sınır yok. Müşterilerim de bu durumdan oldukça memnun. 'Allah razı olsun' diyorlar. Herhalde bu işi mobil olarak Türkiye'de benden başka yapan yok. Günde 100-150 kilogram hamur yoğuruyorum. Çok fazla bir kazancı yok ama insanlara yardımcı olduğum için mutlu oluyorum."

"Yaşlılar için çok iyi oldu"

75 yaşındaki Lütfiye Öz, hamur yoğurma hizmetinden çok memnun olduğunu belirterek, "Bu hizmet özellikle yaşlılar için çok iyi oldu. Bakkaldan aldığımız ekmeği tüketemiyoruz. Hamur yoğurmak da zor geliyordu. Yaşlı olan, hasta olan, ağrısı olan ustayı arıyor, hamurunu yoğurtuyor. Allah ondan razı olsun." dedi.