Modacı Şansal hakkında suç duyurusu

Modacı Barbaros Şansal hakkında şehitlerle ilgili tivitlerinden dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, yargılanması ve tutuklanması talep edildi.
Modacı Şansal hakkında suç duyurusu

Modacı Barbaros Şansal hakkında şehitlerle ilgili tivitlerinden dolayı ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' ile "ölen kişilerin hatırasına hakaret'' gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Adliyesine gelen Avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Suruç'taki terör saldırısı ve akabinde terör örgütü PKK'nın yeniden silahlı ve bombalı eylemlerini başlattığı kaydedilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

''Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla terör örgütlerinin yuvalarına operasyonlar başlatmış, örgütlerin şehir unsurlarına ise adli ve hukuki süreç başlatılmıştır. Buna rağmen terör örgütü sinsice ve haince eylemlerine devam etmekte, adeta son çırpınışlarını yapmaktadır. Bu doğrultuda çok acıdır ki bir yandan masum insanlar vahşice ve alçakça katledilmeye, şehit haberleri gelmeye devam etmektedir. Şüpheli Barbaros Şansal, atmış olduğu tivitle adeta insanların kanını dondurmuş ve toplumda infial yaratmıştır. Şüpheli, tiviti ile şehitlerin aziz hatırasına ağır surette hakaret ve saygısızlık etmiş, zaten tarifi imkansız bir acı yaşayan şehit yakınlarını ve Türk milletini daha büyük acılara gark etmiş ve bu surette halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmiştir.''

Dilekçede, yargılanması ve tutuklanması talep edildi.