Modacı Zeynep Kartal, Selçuklu motiflerini beğendi

Modacı Zeynep Kartal, Selçuklu motiflerini beğendi

İngiltere'de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından düzenlenen Altın Dokunuşlar sergisini gezdi.

Kartal, Mevlana Kültür Merkezi'nde açılan sergide yer alan kıyafetleri çok beğendiğini söyledi.

Öğretmenler ve kursiyerlerin çok başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Kartal, "Sergideki kıyafetleri izlerken karar vermenin çok zor olduğunu anladım. Hepsi ayrı ayrı çok güzel, hepsini çok beğendim ama Anadolu Selçuklu dönemine ilgim olduğu için onları daha çok beğendim. Buradaki el işlemeleri, yurt dışında yapacağım proje için de bir fikir verdi. Projemde buradaki öğrencilerin çalışmalarını değerlendirmeyi, Fashion Technology Fair'de tanıtmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Her projesinde mutlaka Konya ile ilgili bir özelliği yansıtmaya çalıştığını dile getiren Kartal, "Tel kırma ve kaneviçe bunlardan bazıları. Gelecek defilemi de tel kırma üzerine hazırlamayı düşünüyorum." dedi.

Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle 2 Haziran'da İstanbul'da bir defile gerçekleştireceğini, gelirin şehit ve gazi ailelerine bağışlanacağını ifade etti.