Modern çağın sebili: Endirek

Teknolojinin hayatımızda önemli bir konumda yer almasıyla dijital araçların sayısı ve çeşitleri de gün geçtikçe artıyor.
Modern çağın sebili: Endirek

Teknolojinin hayatımızda önemli bir konumda yer almasıyla dijital araçların sayısı ve çeşitleri de gün geçtikçe artıyor. Verisun Teknoloji A.Ş. yaptığı yeniliklerle insanların hayatını kolaylaştırırken geliştirdiği “Endirek” ve “Akıllı bileklik” ile de teknolojiyi üst seviyeye taşıdı.

İnsan hayatını teknolojik olarak kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Verisun Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Uzun, “Akıllı şehir mobilyaları üretiyoruz. Yaptığımız ana işlerden bir tanesi bu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı’na da yeni bir ürün getirdik. Akıllı direk olan ‘Endirek’ ismini verdiğimiz ürünümüz var. Bu ürünü modern çağın sebili olarak tanımlıyoruz. Eskiden insanların temel ihtiyacı suydu ve su sebilleri vardı. Günümüzde ise insanlarımızın temel ihtiyacı şarj, internet ve bilgi. İşte bu direk, parklarda, meydanlarda ve bahçelerde günümüz insanın temel ihtiyacına hizmet veriyor. Tamamen güneş enerjisi ile çalışan bir ürün. Dolayısıyla yerleştirileceği yerde bir kazı yapma gibi işlemi yok. Kurduğunuz anda hizmet vermeye başlıyor. Enerjisini kendi üreten yeşil enerjili bir ürün. Kablolu ve kablosun şarj özelliği var. Yani son model kablosuz şarj özelliği olan bir telefonu sehpanın üzerine koyduğunuz anda hiçbir bağlantı yapmadan şarj etmeye başlıyor. Kablonuzu getirerek USB portundan da telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Bulunduğu bölgede internet yayını yapıyor. İnsanlar ücretsiz internete girebiliyor” şeklinde konuştu.

modern-cagin-sebili-(sadullah-uzun).jpg

AKILLI BİLEKLİK SAYESİNDE ÇOCUKLAR KAYBOLMAYACAK

Verisun Teknoloji A.Ş.’nin Teknopalas Yüksek Teknoloji Firması ile işbirliği yaparak “akıllı bileklik” adı altında önemli bir teknolojiyi daha hayata geçirdiklerini dile getiren Sadullah Uzun, “MÜSİAD’ın tanıtım filminde birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verildi. “Tek başımıza bir zerreyiz, ama birlikte okyanusuz” denildi. Biz burada iki tane MÜSİAD Bilişim Sektör Kurulu firması bir araya geldik ve güçlerimizi birleştirdik. Teknopalas Yüksek Teknoloji Firması ve Verisun Teknoloji A.Ş. olarak bir araya geldik ve bu akıllı direklere şöyle bir özellik ekledik. Özel çipi olan bileklik üretiyoruz.  Bu bileklikler akıllı direklerle haberleşiyor ve anne-babalara çocuklarının nerede olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla çocuk nerede, kayboldu mu veya kaybolduysa hangi bölgeye bakmalıyız sorusunun yanıtını bu teknoloji veriyor. İlk uygulamamızı Antalya-Konyaaltı’nda yaptık. 6 kilometrelik bir alana 115 akıllı direklerden konumlandırdık. 3 bin tane akıllı bileklik hazırladık. Oraya gelenler kimliklerini göstererek bilekliklerimizi ücretsiz alacak. Güven çemberi adındaki mobil uygulama IOS ve ANDROID cihazlardan indirildiği zaman çocuk neredeyse anne-baba görebilecek. Direklerimiz bir nevi gözlemci olarak görev görüyor. Bilekliği takanların sadece nerede olduğunu değil ne konumda olduğunu da gösteriyor” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ