Modern pentatlonda 'İlke' imza atıldı

Milli sporcu İlke Özyüksel, modern pentatlonda olimpiyatlara katılma hakkı elde eden ilk Türk sporcu oldu.
Modern pentatlonda 'İlke' imza atıldı

Milli sporcu İlke Özyüksel, modern pentatlonda olimpiyat oyunlarına katılma hakkını elde eden ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. 

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır yürüttükleri planlı çalışmanın meyvesini aldıklarını belirterek, "Modern pentatlon, 1912 yılından beri oyunlarda yer alıyor ama biz ilk kez katılma başarısı gösterdik." dedi.

"İyi bir planlama ve çalışmayla inandığımız noktaya geldik"

Türkiye'nin oyunlara katılmak için 4 kotaya sahip olduğunu ancak bunlardan bir tanesini alabildiklerini ifade eden Akşin, "Olimpiyatlara katılacağız dediğimizde bize insanlar inanmamış, hatta gülmüştü. Şimdi bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi bir planlama ve çalışmayla inandığımız noktaya geldik. İlke, 36 kadın sporcunun katılacağı oyunlara dünyada 20. sırada yer alarak gidiyor. Büyük bir başarı." diye konuştu.

Hedeflerin artık daha da büyüdüğünün altını çizen Akşin, "Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer almak büyük bir mutluluk olsa da hedefimiz bitmedi. Oyunlarda madalya alacağımıza da inanıyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 4 kota için de savaşacağız. En az iki kotayla katılmayı planladığımız Tokyo'da yine madalya hedefinde olacağız." ifadelerini kullandı.