“Moodys’in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor”

“Moodys’in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor”

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, Moody'sin Türkiye'nin yatırım puanını düşürmesiyle ilgili olarak, "Biz inadına yatırım, inadına istihdam diyoruz. Moody'sin ne dediği bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz ülkemizin gücünü biliyoruz, kesinlikle bizi yansıtmayan bir görüntü var" dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Müstakil Düşünceler Konferansı" için Bursa'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı, güncel ekonomik durumları değerlendirerek, "Sanayi sektörü açısından 2016 yılı 2015 yılına göre daha verimli geçti. Demir çelik sektörü, birçok sektörün itici gücüdür. Buradan inşaat, mobilya endüstrisini de yatırımları da görebilirsiniz. Eğer bir ülkede demir çelik sektörü kapasite kullanımını arttırıyorsa demek ki diğer sektörlerde de hareket vardır" diye konuştu.

"15 Temmuz iktisaden bizi etkilemedi"

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de mali sistemin ve üretimin devam ettiğini belirten Fuat Tosyalı, "15 Temmuzda gerçekleşen hain girişim, hiçbirimizin hesabında kitabında olmayan bir durumdu. Ama sadece 15 Temmuz gecesinden bahsedeyim; bizim bütün yönetim kadromuz derhal işletmelerinin başına geçti. Bizde 24 saat bile bir üretim duruşu olmadı. Hiçbir faaliyetlerimizde aksama olmadı. Biz tepe yönetimi olarak bu durumu yönetebilme, izah edebilme adına çok yoruluyoruz. Dünyanın pek çok yerine seyahatler düzenliyoruz. Bu durumun Türkiye'yi iktisaden etkilemediğini söylüyoruz. Hem mali sistemin hem üretimin devam ettiğini anlatıyoruz" diye konuştu.

"Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notunun Baa3'ten Ba1'e çekilmesini ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesini de değerlendiren Tosyalı, "Biz inadına çalışacak, üretecek, yatırım yapacak ve istihdam sağlayacağız. Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var. Onların hesaba katmadığı bir şey var. Böyle durumların bizleri daha da kenetlediğini göremiyorlar. 15 Temmuz'un ardından bu ülkede halk 8 milyar dolar döviz bozdurdu. Temmuz ve ağustos aylarında hiçbir açıklama yapmayan Moody's'in şimdi böyle bir karar almasını kesinlikle manidar buluyorum" şeklinde konuştu.

MÜSİAD fakirlerin veresiye defterlerini silecek

Bursa'da yoksul aileleri hiç unutmadıklarını, onlar için sürekli yardım projeleri yaptıklarını anlatan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ise, "MÜSİAD olarak kimseye bağlı olmayan sanayicilerimizle yoksul vatandaşlarımıza yardım etmek için yeni bir yapılanma oluşturacağız. Bayramlarda İstanbul'da veresiye defterlerini silen MÜSİAD, Bursa'da da aynısını yapacak. Fakir fuakarının borçlarını ödeyeceğiz. Alan el veren eli bilmemeli. Biz de Bursa'da yardıma ihtiyacı olan ailelerimizin veresiye defterlerini sileceğiz" diye bilgi verdi.

“Moodys’in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor”

“Moodys’in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor”

Kaynak: