Moody's'in niyetini sorgularız

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci: "Moody's'in aldığı not indirimi kararı Türkiye gerçekleriyle uyuşmuyor"- "Hükümetin doğru adımlarına rağmen tüm olumlu gelişmeleri görmezden gelerek not düşürenin niyetini sorgularız"
Moody's'in niyetini sorgularız

 Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının gerçeklerle uyuşmadığını bildirdi.

Bezci, yazılı açıklamasında Moody's'in söz konusu kararını değerlendirdi.

Türkiye'nin darbe girişimine rağmen ekonomisinin sarsılmasına izin vermeyen bir ülke olduğunu vurgulayan Bezci, "Hükümetin doğru adımlarına rağmen tüm olumlu gelişmeleri görmezden gelerek not düşürenin niyetini sorgularız." ifadesini kullandı.

Kararın, Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığına dikkati çeken Bezci, hükümetin ekonomide doğru adımlar attığını ve iş alemi olarak ekonominin güçlendirilmesine yönelik alınan tüm kararları desteklediklerini bildirdi.

Bezci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının aldıkları yanlış kararlar nedeniyle itibar kaybettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uluslararası yatırımcıların gözünde bu kuruluşların notu giderek düşürüyor. Moody's, öncelikle kendi karnesine bakmalı. Türkiye'nin ekonomik gücünü ve mevcut durumunu ya doğru değerlendiremiyor ya da yanlış bir algı yaratmaya çalışıyor. Moody's'in kararının moralimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye 2016 yılı ikinci çeyreğinde hem G-20 hem de OECD içinde en yüksek büyüme gösteren ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı. Yabancı yatırımcılar ülkemizde sıkıntı yaşamadan yatırım yapabiliyor. Hükümetimiz bugüne kadar yapılan çalışmaları yapısal reformlarla desteklemek için canla başla çalışıyor. Biz de iş alemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: