Morgdaki cesetlerle oy baskısı

Kobani’de çatışmada ölen PKK’lı teröristlerin 5 aydır soğuk hava depolarında saklanan cesetleri gruplar halinde Türkiye’ye getiriliyor.
Morgdaki cesetlerle oy baskısı

Barajın altında kalma korkusu yaşayanHDP, tehdit ve hizmet aksatmakla seçmenin oyunu gasp etmekte başarısız olunca, işi ceset üzerinden siyaset yapmaya kadar götürdü.

HDP, seçim çalışmaları kapsamında ahlaki ve insani sınırları altüst eden yöntemlere başvuruyor. HDP, 5 ay önce DEAŞ'ın, Kobani kuşatmasında ölen PKK ve YGP'li militanların cesetleri üzerinden oy toplamaya başladı.

CENAZELER SAKLANDI

Star'ın haberine göre DEAŞ, 2 Şubat 2015'te Kobani'den çekildi ve şuanda herhangi bir sıcak çatışma yok. Buna rağmen haftada ortalama 10 YGP'linin cesedi Türkiye'ye getiriliyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Van, Erzurum, Şırnak ve Hakkari'ye getirilen cesetler, konvoylar eşliğinde siyasi şova alet ediliyor. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, DEAŞ'ın 13 Eylül 2014'te başlattığı Kobani kuşatmasında yüzlerce PKK ve YPG militanı hayatını kaybetti. Çoğu Türkiye'den giden örgüt üyesinin cenazeleri Kobani'de soğuk hava depolarında ve buzdolaplarında saklandı. Çatışma döneminde Türkiye'ye getirilmeyen cesetler DEAŞ'ın Kobani'den çekildiği 2 Şubat 2015'ten sonra birer birer taşınmaya başlandı. HDP'li belediyelerin ambulanslarla Kobani'den alarak doğu ve güneydoğunun değişik illerinde düzenlediği törenlerle defnediliyor. Konvoylar halinde getirilen cenazelerin karşılanması için vatandaşlar sokağa çıkmaya zorlanıyor. 

FİŞLEME VE TEHDİT

HDP Kobani'den getirilen cenazeler dışında 90'lı yıllarda ölen PKK'lılar için de taziye çadırı kurdu. Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden PKK'lılar için taziye yapılması talimatı veren HDP'nin, taziyeye gelen vatandaşlardan HDP için oy istenmesini, gelmeyenlerin ise ziyaret edilerek, neden taziyeye gelmediklerinin öğrenilmesini istediği belirlendi. HDP'lilerin taziyeye gelmeyen vatandaşları bu şekilde fişleyerek daha sonra tehdit ettiği öğrenildi.

ÖRGÜT İNFAZ EDİYOR

DEAŞ ile çatışmada ölenlere ait cenazelerin dışında son günlerde getirilen cenazelerin bir kısmının gençlerden oluşması dikkat çekti. İddiaya göre, bu cenazelerin çoğu PKK tarafından Suriye'ye gönderilen ve bizzat örgüt tarafından infaz edildiği halde 'DEAŞ ile çatışmada öldü' denilen gençlere ait. DEAŞ'ın, Kobani kuşatmasını 4 ay önce kaldırmasına ve sıcak çatışma ortamının olmamasına rağmen art arda cenazelerin gelmesi seçim için gençlerin örgüt tarafından infaz edildiği şüphesini kuvvetlendiriyor. 

Kaynak : Yeni Şafak