Motorlarla engeli aştılar

Türkiye’nin dört bir yanından Konya’ya gelen motorcular, motosiklet tutkusu olan 3 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Eymen Ceylan’ın hayalini gerçekleştirebilmek için kortej halinde sürüş yaptılar
Motorlarla engeli aştılar

Motosiklet aşığı 3 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Eymen Ceylan için dün Konya’ya gelen motorcular kortej sürüşü yaptılar. Anatolian Soldiers Mc Motosiklet öncülüğünde gerçekleşen sürüş sonrası küçük Eymen’in evinin önüne gidildi. Etkinlikte Eymen’e motorcu yeleği hediye edildi ve yeleğini giydikten sonra babasının yardımıyla motora bindirildi. Daha sonra Eymen’in gözlerindeki mutluluk duygu dolu anlar yaşattı. Yaşadıkları anlardan duyduğu mutluluğu dile getiren Eymen Ceylan’ın Babası Ahmet Ceylan, “Buraya gelen arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Oğlumu mutlu ettiler. Eymen şuanda 3 yaşında olmasına rağmen, 1 yaşında motora ilgisinin olduğunu fark ettik. Motoru gördüğü her yerde motora koşardı. Biz motora olan ilgisini fark ettiğimizde babam Eymen’e akülü araba ve küçük bir motor aldı. Onu kullanıyor.” dedi.

konya-motorcular-1.jpg

ENGELİNİ YENECEK

Eymen’in ileride motor sürmesini istediklerini dile getiren Baba Ahmet Ceylan, “Benim çocuğum nihayetinde bir engelli ama bu engelini inşallah yenecek. Eymen’nin problemi dizlerinde olduğu için, motorda dizlerini kullanması lazım tabi ona göre motor geliştirilebilir mi yapılabilir mi bilmiyorum. Zaten doktorlar engelinin bize geçici olduğunu söyledi. Yani bu aşılabilir bir şey. Umarım geçer daha güzel olur her şey.” şeklinde konuştu. Ahmet Ceylan ileride Eymen’in motor kullanmak istediği zaman önünü açacaklarını ve bu konuda engel olmayacaklarını sözlerine ekledi.

konya-motorcular-2.jpg

“CAMDAN MOTORA BAKARDI”

Eymen’nin motora olan ilgisini ilk olarak nasıl fark ettiğini aktaran Özel Eğitim Öğretmeni Ali Ünal, “ Eymen benim öğrencim. Ben okula motosikletle gidip geliyorum. Eymen’de şunu fark ettim: Her gün derse geldiği zaman camdan motora bakıyor. Bir gün onu aldım götürdüm motorun üstüne binmek istedi. Motorun üstüne bindi daha sonrasında gazı açmaya çalıştı. Bu şekilde Eymen’le daha güzel iletişim kurmaya başladık.” diye belirtti.

konya-motorcular-3.jpg

“O DA ARTIK MOTORCU OLDU”

Konya’da yaklaşık iki yıldır özel öğrenciler için bu tür farkındalık etkinlikleri yaptıklarını ifade eden Öğretmen Ali Ünal, “Daha önceki yaptığımız etkinliklerle özel öğrencilerimiz bizleri ziyarete gelmişlerdi. O zaman biz bu sefer Türkiye’nin çeşitli illerindeki motorcu abileri olarak Eymen’i ziyaret edelim dedik. Sağ olsunlar Türkiye’nin her yerinden gelen arkadaşlarımız oldu. Eymen’e de motorcu yeleği giydirdik. O da artık bundan sonra motorcu oldu bizim gibi.” ifadelerini kullandı.

konya-motorcular-4.jpg

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Motosikletçilerin toplumda yanlış algılandığına dikkat çeken Ali Ünal, “Bilinenin aksine sokakta, çevrede motosiklet sürücülerini ayrı köşeye koyarlar, genelde serseri gibi bakarlar ama kesinlikle öyle bir şey yoktur. Zaten bizde yaptığımız etkinliklerle bunu fark ettiririz insanlara. En büyük engel sevgisizliktir. İnsanlarımızda, halkımızda sevgi olması lazım. En önemlisi ön yargı olmasın ve zaten ön yargı olmadığı zaman sevgi olur sevgi olduğu zamanda hiçbir engel kalmaz.” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ