Motosikletli doktorlar 'yağmur çamur' demeden yollarda

İzmir'deki motorize 112 doktorlarının yağmur çamur, sıcak soğuk demeden vakalara ulaşmak için gösterdiği çabayı, kasklarındaki kameralarla çekilen görüntüler ortaya koyuyor.
Motosikletli doktorlar 'yağmur çamur' demeden yollarda

İzmir'deki motorize 112 acil servis doktorlarının yağmur çamur, sıcak soğuk demeden vakalara ulaşmak için harcadığı çaba ve göze aldığı riskler, kasklarındaki kameralarla çekilen görüntülere yansıyor.

İzmir'in caddelerinde sadece ambulans, itfaiye ya da polis araçlarının değil, doktorların kullandığı motosikletlerin siren sesleri de yükseliyor. Sabah saatlerinde motosikletleriyle yola çıkan doktorlar, her türlü hava koşullarında yüzlerce kilometre yol katederek vakaya en hızlı ulaşan ekipler oluyor. 

Yoğun trafikteki ya da dar sokaklardaki yaralılara, hastalara ulaşmak için yola çıkan motorize doktorların maceralarını, en iyi kasklarındaki kameralara yansıyan görüntüler anlatıyor. Görüntüler, doktorların sıkışık trafikte, müdahale anında yaralılar ve hastalarla yaşadıklarını anbean aktarıyor.

"Vatandaş bizi görünce emniyet kemerini takmaya çalışıyor"

Kentteki 5 motorize 112 acil servis ekibinden birinde görevli Dr. Kubilay Arslankeçecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğinin doktorluk, çalışma alanının ise sokaklar olduğunu söyledi.

Her doktor gibi insanları iyileştirmek için emek verdiklerini ancak çalışma alanlarının ve araçlarının farklı olduğunu dile getiren Arslankeçecioğlu, "Aslında bizi polisle karıştırıyorlar. Trafikte geçiş üstünlüğü konusunda bu bir avantaj olabiliyor. Vatandaş bizi kırmızı ışıkta görünce emniyet kemerini takmaya çalışıyor." dedi.

"Hayata döndürdüğümüz insanlar çok"

Aynı ekipte görevli Dr. Hüseyin Aydın ise özellikle kalp hastalarına, solunum durması vakalarına müdahale ettiklerini, hayata döndürdükleri insan sayısının da oldukça fazla olduğunu aktardı.

Sokakta uyuyan ve baygınlık geçirenlere de yardım etmeye çalıştıklarına işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

"2009 yılından bu yana çalışıyoruz ama yine de gittiğimde ilk müdahaleye başladığımda şaşırıyorlar. 'Bir polis neden bu kadar sağlıkla ilgileniyor?' diye soranlar oluyor. Ambulans çağırdıklarını beklemem gerektiğini söyleyenler oluyor. Aslında yorucu, stresli bir iş. Vatandaşlar da tepkili olabiliyor. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Bazen darp gibi olaylarla da karşılaşmıyor değiliz."

Dr. Hüseyin Aydın, telsizlerinin sürekli açık olduğunu, tüm zorluklarına rağmen motosiklet kullanmayı ve işini çok sevdiğini vurguladı.